Special Februari

Live To Travel - Tanzania

Tanzania

Waan je midden in de ‘Lion King’

Tanzania is het land van de ultieme safari. Afwisselende landschappen en prachtige vergezichten worden gecombineerd met cultuur en avontuur en dan kunt u uw reis ook nog afsluiten op de witte stranden van Zanzibar. Tanzania biedt alle ingrediënten voor een droomvakantie!

Tanzania is het land van de ultieme safari

Spot wilde dieren tijdens een safari

Oost Afrika staat bekend om de wilde dieren die men tijdens een safari kan spotten, en Tanzania in het bijzonder. Vrijwel iedereen heeft wel eens een natuurdocumentaire gezien en de kans is groot dat deze werd gefilmd in de Serengeti, misschien wel het meest befaamde wildpark van heel Afrika.

Tijdens de Actief Tanzania rondreis van Live To Travel reist u per 4x4 jeep met een privé gids en verblijft u in comfortabele canvas tenten of goede tot zeer luxe lodges. Het zal u aan niets ontbreken.

Luxe lodges

Ontdek wat Tanzania u te bieden heeft

De parken in het noorden zijn het meest bekend en worden dan ook het vaakst bezocht. Arusha National Park is een ideaal startpunt van de reis, nog geen uur rijden vanaf Kilimanjaro Airport. Hier vindt u de vulkaan Mount Meru, exotische vogels en de zeldzame Colobus aap. Behalve een safari per jeep is het ook mogelijk om een tocht per kano of mountainbike te maken.

In Lake Manyara treft u een ondiep zoutmeer waar honderdduizenden flamingo’s leven die het meer een roze gloed geven. Het mooiste verschijnsel in dit park zijn echter de boomklimmende leeuwen! U kunt bij Lake Manyara ook een wandeling maken over de Treetop Walkway: een 370 meter lange hangbrug door het regenwoud. Wilt u meer meekrijgen van de cultuur in Tanzania dan is een bezoek aan het stadje Mto wa Mbu een aanrader! Hier kunt u een rit maken in een Tuk Tuk of per fiets terwijl u onderweg een boerderij, school en kerk kunt bezoeken. Ook een bezoek aan een Masai dorp behoort tot de mogelijkheden, waarbij u met een gids een boma bezoekt en meer te weten komt over de tradities en rituelen.

Ontdek de cultuur van Tanzania

Even verderop ligt Tarangire National Park waar de imposante baobab bomen en grote kuddes olifanten u zullen verassen. In dit park is het mogelijk om een wandelsafari te maken.

Ook de Ngorongoro Krater, een ingestorte vulkaankegel, is bijna een must als je in Tanzania bent! Wandel over de kraterrand om vervolgens met een jeep af te dalen naar de bodem en op safari te gaan in het dichtstbevolkte wildpark ter wereld.

Serengeti

Het hoogtepunt van de reis is toch wel de Serengeti met haar eindeloze vlaktes. Hier vindt de jaarlijkse grote migratie plaats: een fascinerend tafereel waarbij miljoenen gnoes en zebra’s de horizon vullen als zwarte stippen. Van december tot en met maart grazen ze over de savanne in het zuiden om dan in september en oktober de grens met Kenia over te steken en in de Masai Mara te verblijven. In november keren ze langzaam aan terug naar de Serengeti. Maar ook buiten de migratie valt er in Serengeti genoeg te genieten! Er leven bijzonder veel katachtigen in het park waardoor de kans dat u leeuwen, luipaarden of cheeta’s ziet enorm groot is!

Relaxen aan de stranden van het exotische Zanzibar

Na al deze safari indrukken kunt u heerlijk ontspannen aan de stranden van het exotische Zanzibar, een eilandje voor de kust van Tanzania. Verblijf bijvoorbeeld in de kleinschalige Fumba Beach Lodge of het luxe Zuri Zanzibar. Kortom, genieten!

Exotische Zanzibar

Live To Travel boekt u bij uw reisagent

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding