Special Februari

Malawi

Malawi

Parel op het Afrikaanse continent

Een diversiteit aan flora en fauna, het bijzondere Lake Malawi en het prachtige natuurschoon.

Het nog relatief onbekende Malawi is een ware parel op het Afrikaanse continent. Met de vriendelijke en gastvrije bevolking als absoluut hoogtepunt van je reis, want het land staat met een goede reden bekend als het ‘Warme Hart van Afrika’.

Malawi is gezegend met prachtige nationale parken en wildreservaten

Malawi is een land met veel diversiteit en daardoor ook zeer geschikt als rondreisland.

Met goede wegen, duidelijke bewegwijzering en talrijke scenic routes om landschappen en nationale parken te ontdekken.

Lake Malawi Nationaal Park

Het tropische meer is met haar witte stranden, heldere water, kleine baaien en eilandjes dé parel van het land. ’s Werelds op twee na grootste zoetwatermeer is de grootste natuurlijke attractie van Malawi en biedt het alle ingrediënten voor de perfecte vakantie. Bij uitstek geschikt om na je safari of andere indrukwekkende reiservaringen na te genieten op een zonovergoten tropisch strand.

Met meer dan duizend vissoorten, waarvan er ruim 350 alleen hier voorkomen, is Lake Malawi ook voor snorkel- en duikliefhebbers een droombestemming.

En voor wie iets heel bijzonders zoekt is een paar dagen op het paradijselijke Likoma Island echt exclusief. Per boot vanuit Monkey Bay of – meerdere dagen per week – met een propellervliegtuig uit Lilongwe. En je bent verzekerd van een fantastisch uitzicht vanuit de lucht.

Prachtige landschappen

Als een van de kleinste landen van Afrika beschikt Malawi over een verscheidenheid aan prachtige landschappen. Het hoogste gebied is gelegen op zo’n 3.000 meter, terwijl het laagste punt van Malawi net boven de zeespiegel ligt. Het verschil tussen deze hoogten op een kleine oppervlakte alsmede de invloed van Lake Malawi zorgen voor een ongekende biodiversiteit. Met talrijke plateaus vanwaar men adembenemende vergezichten heeft.

Malawi is ook het land van thee en koffie. De prachtige plantages liggen als een groene deken over het land.

Malawi beschikt over een verscheidenheid aan prachtige landschappen

Warme hart van Afrika

Zoals eerder aangegeven is de ontmoeting met de lokale bevolking een absoluut hoogtepunt van een Malawi-reis. Stuk voor stuk zijn de Malawianen vriendelijk, gastvrij en behulpzaam. Iedere reiziger wordt met een lach, een dans en vrolijk gezang verwelkomd en de warmte is op meters afstand al voelbaar.

Naast het bezoeken van het historische en culturele erfgoed van het land, is het ontmoeten van de lokale bevolking een fantastische ervaring. Gedurende het jaar vinden er veel ceremonies, tradities en evenementen plaats, waarbij het de moeite waard is om een festiviteit bij te wonen.

En, je bent altijd van harte uitgenodigd om een lokaal gerecht mee te eten.

Uniek wildlife

Het kleine Afrikaanse land is gezegend met prachtige nationale parken en wildreservaten.

Het Majete Wildlife Reserve mag zich sinds 2012 tot het selecte gezelschap van de Afrikaanse ‘big five’ parken rekenen.

Hoewel Malawi niet over de grootste aantallen wildlife beschikt, zijn er volop dieren te bewonderen. Olifanten, krokodillen, nijlpaarden komen er in zeer grote aantallen voor en zijn veel en makkelijk te spotten. Vogelliefhebbers komen in het Nkhotakota National Park met meer dan 500 tropische vogelsoorten ruim aan hun trekken.

Ook Liwonde National heeft veel om te ontdekken. Niet alleen zijn er recent weer giraffen en neushoorns geïntroduceerd, ook de cheetah is weer te vinden in het park.

Een ontmoeting met de lokale bevolking is een absoluut hoogtepunt van uw Malawi-reis

The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op. 

 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding