Special December

Europeesche Verzekeringen

Bewust verzekerd op reis

Bent u goed voorbereid voor de aankomende vakantie?

Nederlanders die op vakantie gaan onderschatten massaal de risico’s van de reis en overschatten de verzekeringsdekkingen. Dit blijkt uit onderzoek van Europeesche Verzekeringen. Bijna een derde gaat onverzekerd op reis, waarbij vooral de dekking van de zorgverzekering wordt overschat. 

Bewust verzekerd op reis

Een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlandse vakantiegangers laat  zien dat de meeste reizigers onvoldoende kennis hebben van de mogelijke financiële risico’s die ze lopen en de dekking binnen de verschillende verzekeringen.

Zo’n 20% van de 50-plussers tot zelfs 37% van de jongeren gaat onverzekerd op reis.

De respondenten werd onder meer een aantal praktijkgevallen voorgelegd waaruit blijkt dat verwarring ontstaat over de verschillende dekkingen. Wat precies waar gedekt is, is onduidelijk en dan vooral in combinatie met de zorgverzekering.

De dekking op de zorgverzekering wordt sterk overschat, terwijl deze meestal slechts dekking biedt tot tweemaal het Nederlandse tarief.

Voorbeeldcases laten zien dat dit in sommige situaties volstrekt onvoldoende is, met serieuze financiële consequenties tot gevolg.

Om reizigers zelf hun inzicht te laten vergroten heeft de Europeesche de

Bewust Verzekerd Op Reistool

Bent u goed voorbereid voor de aankomende vakantie?

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw Travel Agent op.

Europeesche verzekeringen boekt u bij uw reisagent

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding