Special December

Andalusië voor elk wat wils

ANDALUSIË: VOOR ELK WAT WILS 

 In deze Zuid-Spaanse regio vindt u naast de sfeervolle cultuursteden met architectonische hoogstandjes en kronkelende straatjes, ook pure natuur. Wilt u liever genieten van zon, zee en strand? Ook dat kan hier uitstekend; aan de Costa del Sol viert u vakantie in één van de vele gezellige badplaatsen. 

Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Granada en Sevilla.

Een bezoek aan Córdoba mag echter ook zeker niet ontbreken. De Mezquita, de kathedraal van Córdoba, is een absolute must-see. Vroeger deed dit bijzondere bouwwerk dienst als moskee. Nu kunt u getuige zijn van een kathedraal en moskee in één gebouw.

Het Alcázar van Córdoba mag u ook zeker niet overslaan. In dit indrukwekkende fort met weeldige tuinen kunt u uren ronddwalen.

Een andere bijzondere bezienswaardigheid in de regio is de Barrio de las Cuevas in het dorp Guadix. Deze grottenwijk bestaat uit een groot aantal grotwoningen waar nog steeds zo’n 2000 mensen wonen. Dat maakt het dorp het grootste nog bewoonde grottengebied in Europa.

Andalusië voor elk wat wils – Casas Cueva

Trekt u er liever op uit in de natuur?

Dan moet u zeker het imposante achterland bezoeken. De Sierra Nevada is een absolute must: indrukwekkende bergtoppen, groene valleien, stromende rivieren en diepe kloven. Ook een wandeling over de Caminito del Rey mag niet ontbreken op het programma; dit Koningspad slingert op grote hoogte door de El Chorro-kloof en u wordt hier betoverd door de spectaculaire uitzichten.

Andalusië voor elk wat wils – Sierra Nevada

Bent u een strandliefhebber?

Dan zult u zich zeker vermaken in het mondaine Marbella, een populaire vakantiebestemming aan de Costa del Sol. Naast de luxe jachthaven Puerto Banus en mooie boulevards heeft deze plaats ook een gezellig historisch centrum en verschillende musea. De badplaats Nerja is onder andere bekend vanwege het uitzichtpunt op het Balcon d’Europa, een uitstekende klif in het oude centrum van dit voormallige visserdorp. Daarnaast vindt u hier ook de ontzagwekkende druipsteengrotten van Nerja die zeker een bezoek waard zijn.

Andalusië voor elk wat wils - Nerja

Er zijn in Andalusië tal van verblijfsmogelijkheden.

Gaat u voor authentiek en kleinschalig? Een luxe villa met privé-zwembad? Of geeft u toch de voorkeur aan een resort aan het strand? Ik kan u hier alles over vertellen en stel graag een mooie reis voor u samen. 

NIEUW IN 2021: GEZONDHEIDSREISDEKKING COVID-19

Andalusië doet haar uiterste best om weer de veilige en betrouwbare bestemming te worden die het altijd is geweest en zal vanaf januari 2021 alle toeristen en bezoekers die deze regio bezoeken een ziektekostendekking bieden in het geval van Covid-19.

Deze dekking is niet alleen van toepassing op de persoon die besmet is geraakt met Covid-19 maar ook op het gezin (echtgenoot/echtgenote, ouders, kinderen, grootouders) en omvat onder andere de volgende zaken: 

  • medische kosten en ziekenhuisopname
  • vergoeding van vervoer naar huis of eventuele repatriëring
  • langer verblijf in verband met quarantaine (tot aan 15 dagen)
  • 24/7 noodnummer voor medische ondersteuning 

U dient wel te verblijven in een door de regionale overheid erkende toeristische accommodatie.  Verdere informatie vindt u binnenkort op de website van Toerisme Andalucia.

Andalusië voor elk wat wils – Ik stel graag een mooie reis voor u samen

Andalusië

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding