Special Augustus

KLM

Colombo

Nederlandse historie en oosterse bedrijvigheid

Ontdek de hoofdstad van Sri Lanka, Colombo, voordat u de rest van het land rondtrekt

Het is een stad met een rijke koloniale geschiedenis, die u nog overal terugziet. In de rest van het land kunt u veel ongerepte natuur en historische bouwwerken bewonderen, of relaxen op de tropische stranden.

Colombo is de levendige hoofdstad van Sri Lanka. Bezoek het Dutch Period Museum om meer te leren over de Nederlandse rol in de zeventiende eeuw. De oude wijk Fort, voorheen ook echt een fort, bestaat uit een mix van koloniale en moderne bouwstijlen. Breng hier zeker een bezoek aan het Old Dutch Hospital, waar u kunt winkelen of een hapje kunt eten.

Geniet van de tropische stranden van Sri Lanka

Ontdek Sri Lanka

De heilige stad Anuradhapura mag u niet overslaan Hier zijn ruïnes te vinden die dateren uit de tiende eeuw voor Christus. Het grootste gouden Boeddhabeeld van de wereld vindt u in de gouden (grot)tempel van Dambulla. Er zijn hier meer dan 80 grotten gevonden, maar de belangrijkste heilige kamers bevinden zich in vijf grotten. Zo zijn er nog veel meer tempelcomplexen en historische steden te vinden in Sri Lanka.

Bent u toe aan nog meer avontuur?

Maak dan een tocht door het woudreservaat Sinharaja of door een van de vele nationale parken die het land rijk is. Gewoon relaxen kan natuurlijk ook, op een van de prachtige tropische stranden die Sri Lanka rijk is. Colombo bezoekt u met KLM

Van strand tot volkswijk

Ten zuiden van de wijk Fort ligt de kustpromenade Galle Face Green Op het kleine strand kunt u even bijkomen van de drukte van de stad. Of ga naar Mount Lavinia Beach, een strand net buiten de stad. Perfect voor een goede strandwandeling.

In de volkswijk Pettah vindt u oosterse bedrijvigheid en de beste markten. Hier is van alles te koop, van sieraden tot fietsen. Ook bijzonder om te bezoeken is het boeddhistische tempelcomplex Gangaramaya. Naast de tempel vindt u hier ook een bibliotheek en een klein museum.

Het Independence Square markeert de onafhankelijkheid van Sri Lanka – toen nog Ceylon – sinds 4 februari 1948. Ga hier ook naar de Arcade – Independence Square, een groot shopping en entertainment center in een mooi gerenoveerd koloniaal gebouw.

Bezoek talloze tempels met gouden Boedhabeelden

In de periode 29 oktober 2018 – 29 maart 2019 vliegt KLM 2x per week, op maandag en vrijdag,rechtstreeks naar Colombo.

 

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbodThe Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding