Special Augustus

Merapi

Veelzijdig Indonesië

Veelzijdig Indonesie met Mirapi

Als u op reis gaat naar Indonesië ziet u waarschijnlijk maar een klein deel van deze reusachtige archipel

De 17.000 eilanden bieden een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en historie

De mogelijkheden zijn even divers als het land: wandelen, fietsen, snorkelen, duiken, vulkaanklimmen, apen kijken, jungletrek, bezienswaardigheden bezoeken, heerlijk eten, mensen ontmoeten, lokale fabriekjes of scholen bezichtigen, relaxen aan het zwembad of op het witte strand van een bounty eilandje.

Een op maat samengestelde reis naar Indonesië geeft u alle tijd en ruimte om zorgeloos en intens te genieten van alle schoonheid.

Borobudur

Java en Bali

De 2 meest bekende eilanden

Bekend van tal van hoogtepunten als tempels, vulkanen, oude steden met historische gebouwen die vaak nog uit de Nederlandse koloniale periode dateren, groene sawa’s en op Bali natuurlijk prachtige stranden. Het heerlijke eten en de verrassende ontmoetingen maken een reis naar deze eilanden onvergetelijk, evenals een snorkelexcursie bij de mantaroggen op Bali.

De andere eilanden zijn zeker net zo interessant!

De andere grote eilanden Sumatra, Sulawesi, Kalimantan, de Sunda eilanden, de Molukken en Papua zijn absoluut niet minder interessant!

Sumatra

De tropische regenwouden van Sumatra en Kalimantan kennen avontuurlijke reismogelijkheden, waar u oog in oog komt met orang-oetans, olifanten en nog veel meer exotische fauna en flora.

Toraja stam

Het Torajaland in Sulawesi

Hier kent men kent nog vele animistische gewoontes en rituelen, waarvan de graven die in de rotsen zijn geplaatst het eerst in het oog springen.

De Minahassa Hooglanden van noord Sulawesi werd vroeger de twaalfde provincie van Nederland genoemd.

Ook in het noorden liggen de schitterende onderwatertuinen van Bunaken waar het prima snorkelen en duiken is. Tussen Sulawesi en de Molukken ligt de Straat van Lembeh, ook een paradijs voor duikers.

Belaraghi
De kleine Sunda eilanden

Deze lopen van Lombok in het westen tot Timor in het oosten. Het katholieke Flores leent zich uitstekend voor een rondrit om kennis te maken met natuur, parelwitte stranden, authentieke traditionele dorpjes, maar vooral om de bijzondere ontmoetingen met de alleraardigste bevolking.

Een rondreis op Flores is niet compleet zonder een boottocht in het Komodo National park met de prehistorische varanen en adembenemend mooie duik- en snorkellokaties.

Fisherman Alor

Alor

Het pittoreske en nog onontdekte eilandje Alor biedt nog veel meer dan Flores. Wat te denken van zeekoeien, dolfijnen en vaak ook walvissen…

Orang oetan

Kalimantan

Reizen over Kalimantan, het Indonesische Borneo, betekent vaak varen op de immense rivieren. Tijdens een tocht over de Mahakam ervaart u het dagelijks leven langs en op de rivier, maakt kennis met de Dayak stammen en wordt verwend met prachtige natuur en orang oetans. De kleine bounty eilandjes bij Derawan vormen een heerlijke afsluiting van uw reis.

U kunt hier naar hartelust duiken en snorkelen tussen de manta’s, zeeschildpadden en zelfs de walvishaaien.

Whalesharks

De Molukken 

De Molukken vormen een grote eilandengroep, waarvan Ambon het meest bekend is. De Banda eilanden zijn een echte must tijdens een Molukkenreis. Een overdaad van (VOC-) historie, natuur, cultuur en overvriendelijke mensen.

Banda Neira

Papua

Papua dorpje in de Baliemvallei

Papua, het voormalig Nederlands Nieuw-Guinea is een dure, maar indrukwekkende reisbestemming. Als in een tijdmachine wordt u teruggezogen naar de tijd waarin ruilhandel nog gewoon was.

Hier leven vele stammen nog dagelijks van wat de natuur te bieden heeft.

Daarnaast is Papua een geliefde bestemming van Nieuw-Guinea veteranen, oud inwoners en hun nazaten.

Last, but not least kent Papua de Raja Ampat eilandengroep, dé toplocatie voor duikers én snorkelaars.

Als u al dit prachtige van Indonesië in één reis wil bezoeken en meemaken kunt u daar gemakkelijk een half jaar of meer voor uittrekken

Wanneer Merapi uw reis naar Indonesië organiseert krijgt u gedegen advies

Merapi is al 25 jaar thuis in Indonesië en stemt de reis af op uw wensen en beperkingen.

Luxe of eenvoudig, cultuur of natuur, avontuurlijk of relaxed, u heeft het voor het zeggen. Wij kennen alle eilanden en zorgen voor een onbezorgde vakantie met onvergetelijke ontmoetingen.

Baturraden

Let op: dit is slechts een selectie van het totale aanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met reisorganisaties wereldwijd. Neem voor nog meer mogelijkheden contact met uw YourTravel Agent op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding