Special April

KLM - de Atlantische stranden van zonnig Fortaleza

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

KLM vliegt u rechtstreeks naar zonnig Fortaleza, Brazilië

Columbus ontdekte Amerika en de Hollanders Fortaleza. Daar, op die strategische én aangename plek aan de kust van Noordoost-Brazilië, bouwden de Nederlanders medio 17de eeuw Fort Schoonenborch. Waaraan de stad nog steeds zijn naam te danken heeft.

Maar op enkele overblijfselen uit de korte Nederlandse koloniale tijd na (de Portugezen namen het al snel over) is er nog maar weinig dat doet denken aan ons koude kikkerlandje.

Met 3.000 zonuren en uitgestrekte tropische stranden is Fortaleza vooral zeer aan te raden voor zon-, zee- en strandliefhebbers!

Fortaleza, stranden te kust en te keur

Het is bijzonder aangenaam vertoeven aan de Atlantische stranden in en rond Fortaleza. Op de stadsstranden, met barretjes en restaurantjes, vindt u reuring en gezelligheid.

En de allermooiste tropische stranden liggen ten zuidoosten van de stad langs de Costa do Sol Nascente, ofwel de ‘Zonsopkomstkust’. De rode kliffen zijn adembenemend – en de rode kreeft overheerlijk.

Met de bus richting Cumbuco komt u op een prachtig palmbomenstrand met bijzondere zandduinen, perfect om te sandboarden en te kitesurfen.

Met KLM rechtstreeks naar de Atlantische stranden van Fortaleza

Shoppen by night

Fortaleza is niet alleen in trek bij buitenlandse toeristen, ook de Brazilianen zelf komen er graag. Onder meer om uitgebreid te gaan shoppen. Het leuke winkelstraatje Minsenhor Tabosa is een aanrader als u voordelig slippers of een bikini wilt scoren.

Iguatemi is de grootste shoppingmall van Fortaleza. Hier is het vooral ’s avonds, na een dagje strand, heel gezellig.

Dat geldt ook voor de Beira Mar nightmarket waar u de mooiste souvenirs vindt. Zodat u nog lang kunt nagenieten van deze bijzondere stad.

Prachtig Fortaleza met KLM

Jugendstil en pretpark

Dragão-do-Mar is de culturele wijk van Fortaleza, met enkele populaire musea, waaronder het historische Ceará Museum en het Museum voor Hedendaagse Kunst. Ook vindt u er een planetarium en het Theatro José de Alencar, een knap staaltje Jugendstil en misschien wel het mooiste gebouw van de stad.

Voor actief plezier biedt Dragão-do-Mar een aantal grote pretparken en entertainmentcomplexen.

Met KLM rechtstreeks naar de zonnige stranden van Brazilie

KLM vliegt vanaf 3 mei 2018 twee keer per week op donderdag en zaterdag naar de Braziliaanse stad. Vanaf 2 juli 2018 komt daar een derde vlucht bij op maandag.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding