Special April

KLM

Cartagena

Rijke historie aan Caribische stranden

Cartagena, de havenstad in het noordwesten van Colombia, is een groeiende internationale trekpleister. Geen wonder: de historische binnenstad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

De heerlijke stranden en het bruisende nachtleven maken het ultieme vakantiegevoel compleet.

KLM vliegt er vier keer per week naartoe.

Cartagena heeft een rijke historie

Rijke historie

Cartagena werd in 1533 gesticht door de Spaanse ontdekkingsreiziger Pedro de Heredia en vernoemd naar de gelijknamige stad in Spanje. Op dat moment begon de rijke koloniale geschiedenis van de stad, waarvan u nog steeds getuige kunt zijn in de historische binnenstad. In de straat Calle Santo Domingo lijkt de tijd al drie eeuwen stil te staan.

Verder vindt u hier onder meer het Paleis van de Inquisitie, de kathedraal ba San Pedro Claver en de Plaza de los Coches, wat ooit de grootste slavenmarkt van Latijns-Amerika was. De kilometers lange stadsmuur, Las Murallas, omringt het historische hart van Cartagena.

Vanaf de westelijke zijde heeft u ’s avonds een prachtig uitzicht over de zee en op de zonsondergang.

Naar Cartagena vliegt u met KLM

Zwemmen en modderbaden

De Caribische zee biedt verkoeling op de soms behoorlijk hete dagen. In het nieuwe deel van Cartagena, La Matuna, ligt een kilometerslang strand. Of vaar naar Playa Blanca. ’s Avonds heeft u hier het strand bijna helemaal voor uzelf, terwijl u geniet van een vers gevangen visje. Van kop tot staart, gebakken, gekookt, gefrituurd of gestoofd, vergezeld door aardappel, rijst of gebakken banaan en altijd lekker.

Neem op koelere dagen eens een heel ander bad. Bij moddervulkaan El Totumo daalt u na een korte klim af in de warme vulkaanmodder die verschillende helende eigenschappen wordt toegeschreven. Ontspannend is het drijven op de dikke modder in elk geval.

Let op: dit is slechts een selectie van het totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding