Special April

Curaçao.... Zon, zee en zoveel meer!

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Zon, zee en zoveel meer

Op Curaçao hoeft u zich geen seconde te vervelen.

Ligt u het liefst aan het strand om te genieten van zon, zand en zee? Prima, want daar is het eiland uitermate geschikt voor. Maar u kunt er bijvoorbeeld ook heel goed wakeboarden, waterskiën, zeilen, kajakken, jetskiën, windsurfen en kitesurfen. Daarnaast behoort Curaçao door haar magische onderwaterwereld tot een van de meest populaire hotspots voor duiken en snorkelen. En er is meer!

Curacao

Maak een rondleiding door Willemstad met een gids die u alles kan vertellen over de geschiedenis en de architectuur van Willemstad. Typerend voor Curaçao zijn de landhuizen. Bij de landhuizen kunt u tegenwoordig genieten van lekker eten, kunst, u kunt er dansen of slapen of slenteren door een museum.

Ontdek de ruige binnenlanden van Curaçao per buggy, ATV, quad, mountainbike of jeep. Bezoek het Christoffelpark waar hikeliefhebbers kunnen klimmen naar de top van het hoogste punt van Curaçao, de Christoffelberg. Het Nationaal park Shete Boka naast het Christoffelpark is een gebied met meer dan tien schitterende boka’s (inhammen). Wild slaan hier de golven tegen de ruige noordkust. Spectaculair!

We gaan een JAAR VOL FEEST EN FESTIVALS tegemoet

Carnaval Curacao

Curaçao staat dit jaar bol van feesten en festivals. Zo is in maart het Plein Air Festival en staat april in het teken van Curaçao Culinair. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het Curaçao North Sea Jazz Festival wél door in september en viert Willemstad op 4 december dat het werelderfgoed 20 jaar op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Met de iconische Handelskade als visitekaartje behoort Willemstad ongetwijfeld tot het meest kleurrijke erfgoed ter wereld. De stad werd in 1634 gesticht door de Nederlands West-Indische Compagnie. De typisch Nederlandse koloniale gebouwen en herenhuizen uit deze tijd zijn goed bewaard gebleven.

Waar slaap ik op Curaçao?

Curacao overnachten

Curaçao heeft een grote verscheidenheid aan accommodaties. Houdt u van luxe, rust en ontspanning? Of juist meer van cultuur, bedrijvigheid en kleur? Curaçao biedt uitgestrekte resorts aan zee, waar u alle rust vindt die u maar wilt. Maar ook kleinere authentieke plekken met een ‘mama’ die voor u kookt en een stralend uitzicht op zee.

Op het eiland vindt u internationale hotels, maar ook lokale hotels. De grotere hotels ademen veelal een sfeer uit van luxe en comfort, maar hebben wel hun karakteristieke sfeer weten te behouden. U vindt op Curaçao geen megahotels langs de kustlijn. Wel sfeervolle hotels midden in de natuur, aan de azuurblauwe kust of in het centrum van Willemstad. Sommige grote hotels bieden naast hotelkamers ook appartementen. U vindt ook appartementen aan het Spaanse Water, in Pietermaai of op Westpunt. Soms zelfs met een privéstrand. Wilt u het helemaal kleinschalig houden, kies dan voor een Bed & Breakfast, een bungalow of villa.

HOPI DUSHI eten!

Curacao eten

U kunt op Curaçao gewoonweg heerlijk eten. Je hebt er veel geweldige restaurants, maar ook het eten langs de weg is veelal zeer goed. De enorme diversiteit in de bevolking is ook terug te vinden in de keuken van Curaçao. De invloed van de Spaanse overheersers, de Venezolaanse en Indonesische contractarbeiders, de Nederlandse kooplieden en de Portugese Joden komt u stuk voor stuk tegen op de Antilliaanse menukaart. De lokale keuken is rijk aan de meest heerlijke stoofschotels. Voor het beleven van wat echte authentieke couleur locale gaat u op zondagochtend naar de markt in het plaatsje Barber. Lekker zijn hier de sopi di piska (vissoep) en verse pika (een pikant ui/pepermengsel). 

Logo Curacai

The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties wereldwijd. Neem voor reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding