Special April

Aruba

Bonbini op Aruba!

Zo zeggen we 'welkom!' in het Papiaments, de moedertaal van Aruba

Maak kennis met de vriendelijke bewoners, de prachtige natuur en de verborgen schatten die van ons happy island uw one happy island maken.

Dat Aruba met uitgerekte hagelwitte stranden een waar paradijs op aarde is, is natuurlijk alom bekend. Wij zijn er echter van overtuigd dat onderstaande feiten nog niet bekend zijn. 

Arashi Beach

Aruba heeft de meeste zonuren in het Caribisch gebied

Op Aruba ligt de gemiddelde temperatuur rond de 28 graden Celsius, waarbij het van mei tot oktober iets warmer is dan van december tot maart. Daarnaast gaat het klimaat op het eiland gepaard met een verkoelende passaatwind die uit het noord- en zuidoosten komt, waardoor het heel de dag door zeer aangenaam toeven is.

Op het One happy island krijgt u in vergelijking met de rest van het Caribisch gebied het minst vaak met een regenbui te maken. Dit houdt in dat het niet uitmaakt wanneer u hier vakantie viert, want de zon schijnt 365 dagen per jaar.

En aangezien Aruba ook nog eens buiten de orkaanzone ligt, is de kans dat een orkaan over het eiland raast, miniem.

Eagle Beach

De absolute wrakduikhoofdstad van het Caribisch gebied

Wie het onderwaterleven verkent, komt niet alleen de meest kleurrijke vissen en zeesterren tegen, maar ook twee oorlogsscheepswrakken, de SS Antilla en de SS Pedernales.

Wie door deze twee scheepswrakken zwemt maakt kennis met een ongekend mooi zeeleven en prachtige koraalvorming. De Antilla was een Duits schip dat in 1940 door de kapitein tot zinken is gebracht nadat Duitsland Nederland binnenviel. Tot op de dag van vandaag is de Antilla het grootste scheepswrak dat nog intact is.

Underwater

Meer dan 300 prehistorische pictogrammen

Eeuwenoude tekeningen van de Caiquetio shamans, die duizenden jaren geleden op het eiland leefden, kunnen tot op de dag van vandaag nog aanschouwd worden op diverse rotsformaties op het eiland.

Wie de Fontein grot en de Guadirikiri grotten betreedt, staat oog in oog met de meest bijzondere Indianentekeningen. Doordat het eiland vrij vlak is, kunt u met gemak de rotsen beklimmen.

Guadirikiri Cave

Maar liefst 20% van het eiland is beschermd gebied

Nationaal park Arikok, dat 20% van het eiland beslaat en uit volledig beschermd, onbewoond gebied bestaat, huisvest grillige baaien, bijzondere rotsformaties, het natuurlijke zwembad ‘Conchi’, grotten met eeuwenoude Indianentekeningen en een met cactussen bezaaid landschap.

Wandel vroeg in de ochtend met een ranger door het park om de mooiste verhalen over de geschiedenis van de flora en fauna op Aruba op te doen.

Landscape in Arikok

De snelle zonsondergang

In Aruba komt de zon het hele jaar tussen zes en zeven uur 's ochtends op en in de avond gaat de zon tussen zes en zeven uur onder.

Dit gebeurt in een razend tempo, dus wilt u de zon in de zee zien zakken terwijl u bijvoorbeeld op het strand een vorkje prikt? Dan kunt u vooraf een tafeltje aan de branding reserveren.

Want zeg nou zelf, dineren met de voeten in het zachte zand terwijl de lucht in een prachtig kleurenpalet veranderd, is toch wel het summum van een vakantie in paradijselijke sferen.

Sunset

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

Vertrekdatum

Voorkeur Accommodatie

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding