Special April

Riksja Travel

13 Unieke slaapplekken voor uw bucketlist

Van een fantastische reis onthoudt u vooral de bijzondere slaapplekken

De meeste indruk maken de plekjes die u helemaal in de sfeer van het land brengen en waar u zich meteen thuis voelt.

De bestemmingsexperts van Riksja Travel gingen voor ons op zoek en vonden 13 écht fantastische slaapplekken voor op uw bucketlist (op willekeurige volgorde):

1. Een boomhut middenin de jungle

Costa Rica

Op zo’n 12 meter hoogte bent u letterlijk onderdeel van de jungle. Verscholen tussen de bladeren spot u vanaf het terras slingerende apen en wilde papegaaien. U hoeft niet in te leveren op comfort, want de boomhut is van alle gemakken voorzien. Zo heeft u gewoon een bad, een douche en zelfs een kleine koelkast.

1. Een boomhut middenin de jungle (Costa Rica)

2. Slapen bij gaucho's op de ranch

Argentinië

Gaucho’s zijn Argentijnse cowboys. Een jongensdroom die uitkomt! Duik in het echte gaucho-leven en slaap op een heuse ranch net buiten Salta. Tijdens een traditionele BBQ met gitaarmuziek geniet u van een steak en goed glas wijn. De omgeving ontdekt u per paard.

2. Slapen bij gaucho's op de ranch (Argentinië)

3. Boerderij aan de voet van een vulkaan

Ecuador

Via de ‘Laan der Vulkanen‘ komt u uit bij deze nog werkende boerderij. Hier kijkt u uit over uitgestrekte vlaktes met vulkaantoppen en hier en daar een lama. Het knapperende haardvuur in de avond maakt de sfeer helemaal compleet. Een echte hotspot ;-)

3. Boerderij aan de voet van een vulkaan (Ecuador)

4. Slapen op onbewoonde eilanden

Belize

Overdag hopt u met een zeilboot langs verschillende koraaleilanden en palmboomstrandjes. Het enige waar u u tijdens deze tocht druk om hoeft te maken, is welk boek u leest, wanneer u gaat snorkelen en of u zichzelf niet weer eens moet smeren. 

’s Avonds geniet u van de vangst van de dag en kijkt u met rumpunch in de hand naar de ondergaande zon. Bij een kampvuurtje onder de sterrenhemel is het tot in de vroege uurtjes volop genieten. Elke ochtend wordt u wakker op een ander palmenstrand.

4. Slapen op onbewoonde eilanden (Belize)

5. Koloniaal hotel met een hart

Peru

Slapend goed doen! Dit koloniale hotel ligt midden in Cusco. Het wordt gerund door een Nederlandse vrouw en de inkomsten gaan naar een stichting om straatkinderen eten te geven. Achter het hotel hebben ze een soort schooltje en sportzaal waar de kinderen overdag zijn. U ziet dus ook waar uw geld heen gaat. Daarnaast is het ook nog een super sfeervol hotel.

5. Koloniaal hotel met een hart (Peru)

6. Hangmat aan het strand

Colombia

Altijd al in een hangmat willen slapen? In Colombia kan dit. Hier slaapt u in een hangmat, direct aan het strand. Met een biertje in de hand ziet u de lucht langzaam paars kleuren. ‘s Ochtends wordt u rustig wakker gemaakt door de eerste zonnestralen en ruisende golven.

6. Hangmat aan het strand (Colombia)

7. Slapen bij locals aan het Titicacameer

Peru

Slaap een nachtje bij een gastvrije en vriendelijke lokale community aan de rand van het Titicacameer. Als u zin heeft kan u de familie helpen bij het melken van de koeien of gaat u mee het water op om vis te vangen voor de lunch.

7. Slapen bij locals aan het Titicacameer (Peru)

8. Bungalow met uitzicht over de Caribische zee

Jamaica

Jaman! Op de kliffen heeft u in uw kleurrijke kamer een fantastisch uitzicht over de Caribische zee. Elke kamer is anders en uniek. 'Unpluggen' is het motto van deze slaapplek. Zo is er geen telefoon of tv op de kamer. Het zoutwaterzwembad heeft bovendien bijna helemaal voor uzelf!

8. Bungalow met uitzicht over de Caribische zee (Jamaica)

9. Mi casa su casa

Cuba

Door tijdens uw reis te verblijven bij mensen thuis, oftewel in casas particulares, ziet u hoe de locals leven én kunt u nog wat woordjes Spaans oppikken. De ene keer overnacht u in een eenvoudig, kleurrijk huis midden in het centrum van Trinidad. De andere keer komt u terecht in een casa met een veranda, met uitzicht op de uitgestrekte tabaksvelden. 

9. Mi casa su casa (Cuba)

10. Traditionele paalwoning

Chili

Op het eiland Chiloé in Chili overnacht u in een traditionele paalwoning. Of zoals de Chilenen het noemen "palafitos”.  Dit kleine hotel is met oog voor detail ingericht. Overal ziet u wollen dekentjes en kussens in natuurlijke kleuren. Vanaf het terras kijkt u uit over de baai. Hier is het prima bijkomen met een biertje!

10. Traditionele paalwoning (Chili)

11. Oase van rust ver weg van het massatoerisme

Argentinië

Midden in het regenwoud van Iguazú ligt deze bijzondere ecolodge. Het is sfeervol en comfortabel ingericht en gebouwd uit natuurlijke materialen. Na een rustige nacht, blijft u nog even verder ontspannen aan het zwembad of trekt u er met een gids op uit.

11. Oase van rust ver weg van het massatoerisme (Argentinië)

12. Huisje met palmbladendak aan het strand

Mexico

Zodra u uw kamer uitstapt, staat u onder de palmen. Vanaf uw luie stoel op het balkon kijkt u uit over zee. Heerlijk met een cocktail in uw hand. Niet te lang op uw bucketlist laten staan hoor!

12. Huisje met palmbladendak aan het strand (Mexico)

13. Slaap onder duizenden sterren

Costa Rica

Stap van het gebaande toeristenpad en ga 24 uur offline, op een eiland voor de kust van Costa Rica. Hier slaapt u een nacht in een tent. Back-to-basic, maar zeker niet afzien. U wordt begeleid door een lokale gids, Ronaldo. Samen gaat u vissen op zee en de vangst gaat u vervolgens klaarmaken op het kampvuur.

13. Slaap onder duizenden sterren (Costa Rica)

Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. Neem voor nog meer reismogelijkheden contact met uw reisadviseur op.

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding