Evelien van Oosten

Reisadviseur uit Maasdijk

0174-510755 / 06-49026672

Maleisië

Tropische eilanden, koele bergen en prachtige steden. De groep reisagenten die met de Jong Intra afreisde naar Maleisië genoot volop van het veel-zijdige land. Evelien van Oosten doet verslag van de studiereis.

Met de Jong Intra heb ik een mooie studiereis mogen maken naar Maleisië. We vlogen met Malaysian Airlines en hebben vooraf een bezoek gebracht aan het mooie kantoor van Malaysian Airlines in het WTC. Hier kregen we een presentatie over de airline en leuke tips voor in Maleisië. De vliegtijd lijkt lang, maar met een goede verzorging aan boord en ook in de economy class voldoende beenruimte vlogen de dertien uur zo voorbij. Het vliegveld van Kuala Lumpur is mooi en overzichtelijk. We moesten even wennen aan de Maleise warmte, maar al snel vonden we de temperatuur heerlijk. 

Koloniale tijd

Op onze eerste dag in Maleisië maakten we een stadstour door het mooie Malacca. In deze stad vind je prachtige overblijfselen uit de koloniale tijd, waarin de Nederlanders een belangrijke rol speelden. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een echte aanrader is de Jonkerstraat. Hier zijn veel leuke antiekwinkels en in het weekend vindt er een uitgebreid dansfestijn plaats. Natuurlijk stond er ook een stadstour door Kuala Lumpur op het programma. Wat een wereldstad! Oost en west ontmoeten elkaar hier en de stad is het hart van het nationale en multiculturele leven van het land. De skyline van Kuala Lumpur wordt bepaald door de beroemde Twin Towers. Met een hoogte van 453 meter waren deze torens lang de hoogste gebouwen ter wereld. Als shopaholics kwamen we goed aan onze trekken in de ultramoderne warenhuizen van de 'Golden Triangle'.  's Avonds hebben we heerlijk geswingd op hoogte, met een prachtig uitzicht, in de Skybar van het Traders hotel.

Highlights

De rest van de reis bestond uit vele hoogtepunten. Het bezoek aan de Batugrotten in de buurt van Kuala Lumpur was bijvoorbeeld echt de moeite waard. We moesten er wel 272 treden voor beklimmen,  aar
onze inspanningen werden boven zeker beloond. We reisden ook af naar de Cameron Highlands, een schitterend gebied. De koelte van de bergen was heerlijk. De rit er naartoe ging over een weg met vele bochten, maar dit gebied mag je echt niet overslaan op een reis naar Maleisië. Een ander hoogtepunt was het eiland Penang, waar we een leuke kookworkshop volgden. Dit was ook een echte aanrader. We hebben hier niet alleen zelf gekookt, maar ook genoten van een lekkere saté bij een van de 'hawkers'; stalletjes met allerlei etenswaren. Als afsluiting van de reis gingen we naar het idyllische eiland Langkawi. Daar werden we getrakteerd op een mooie zonsondergang en een natuurlijke jacuzzi tijdens een Sunset dinner cruise.

maleisie

Verrassend Aziatisch

Maleisië is een mooi en veilig land met een goede infrastructuur. Het is een ideaal land voor reizigers die voor het eerst naar Azië gaan, maar het is ook verrassend voor mensen die al eerder in het Verre
Oosten zijn geweest. Eten is de meest favoriete vrijetijdsbesteding van de bevolking, dat hebben we tijdens onze reis ook uitgebreid ervaren. We hebben de meest heerlijke gerechten geproefd, vooral de traditionele Maleise Sateeh maakte indruk (recept bij mij op te vragen)! Het was een reis om nooit te vergeten.

 

 

Bent u ook zo enthousiast geworden over Maleisië? Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op via evelienvanoosten@thetravelclub.nl of 0174-510755 

Of wilt u direct boeken? Klik dan hier

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding