Andrea Kolb

Reisadviseur uit Woerden

06-40500356

Waar was ik zoal? Over onderstaande bestemmingen vertel ik u uit eigen ervaring:

Suriname

Krakau Costa Brava - Catalunya Florida - Miami en de Bahama s

Cuba:

Het prachtige unieke Carrïbische eiland van salsa, zon en interessante cultuur. 50-ger jaren auto's typeren het straatbeeld. Sigaren, overweldigende natuur en bovenal zeer vriendelijke en gastvrije bevolking. Geschikt voor de medium ervaren reiziger. Het beheersen van de basisbeginselen van de Spaanse taal is aan te raden. Een land waar de tijd heeft stil gestaan, maar voor hoelang? Wilt u het oorspronkelijke Cuba nog ervaren dan raad ik u aan nú te gaan. Mijns inziens zal er veel veranderen als Fidel Castro niet meer aan de macht is. Voor een strand vakantie kunt u naar elk ander Carraïbisch eiland. Voor een combinatie van al wat ik hierboven beschrijf kan ik prachtige reizen met u samenstellen per huurauto, of laat u zich liever rijden door een privéchauffeur. Uiteraard behoort een internationale groepsreis ook tot de mogelijkheden. Cuba is een groots eiland met vele gezichten. Ik neem u graag mee naar Isla Bonita!

Thailand:

Betoverende bergen in het Noorden, diepgroene rijstvelden in de centrale laagvlakte en oogverblindende stranden in het Zuiden. Tempels uit de dertiende eeuw en ruim 300 meter hoge wolkenkrabbers. De drijvende markt in Bangkok, sfeervol, uniek en kleurrijk. Boeddhisme als levensvorm. Niet voor niets keerde ik tot vier keer toe terug naar Thailand. Altijd weer iets nieuws te zien en te beleven. Bovenal zeer makkelijk te bereizen per trein en bus of boot. Niet in de laatste plaats omdat je er heerlijk kunt eten! Gaat u voor het eerst "ver" met kinderen op reis, dan zou dit een hele goede start kunnen zijn. Slapen in boomhutten of comfortabele tenten tijdens een jungle safari in bijvoorbeeld Khao Sok National park, u kinderen zullen met u genieten van een onvergetelijke reis.

Mexico, Guatemala en Belize:

Als er een paradijs bestaat dat komt Belize het dichtst in de buurt. Oneindig mooie ongerepte natuur. Behoorlijke portie Maya cultuur. Prijsniveau is voordelig te noemen. Nergens zie je zulke mooie mensen, negroïde met zeegroene ogen. Een prachtige mix tussen Afrikaans, Iers en Amerikaans bloed. Qua buiten aktiviteiten kun je hier helemaal los. Duiken in "The blue hole" kayakken op de rivieren, of op wandelsafari de natuur in. Maak bijvoorbeeld een "rondje", startend in Guatemala. Hier kun je een week een talencusus Spaans volgen. Je persoonlijke leraar spreekt alleen Spaans, dus jij gegarandeerd ook na die week! Reis door overland naar Belize. Chillen en relaxen op Caye Caulker. Per openbaar vervoer verder reizen naar Mexico.

West USA

Californië per KLM rechtstreeks te bereiken op Los Angelos of San Fransisco. Uiteraard zijn er meerdere mogelijkheden, bijvoorbeeld met een stopover op heen- of terugreis in New York. Nu u er toch bent.. U bepaalt uw eigen route en ik zoek er overnachtings adressen bij. Of u dit nu per camper wil doen of met eigen auto. Wilt u afwijken van de standaard routes, geen probleem. Bezoek de rijkdom van de Nationale Parken en geniet van het ombekommerd en filevrij rijden op de enorme Highways. Ook de wegen langs de kust zijn adembenemend. In San Fransisco kunt u een bezoek brengen aan de gevangenis van Alcatraz. Let er wel op, wilt u deze bestemming in de zomer bezoeken, boek dan vooraf via mij uw tickets. Ter plaatse spontaan naar Alcatraz is er niet bij, tickets zijn al maanden van te voren gereserveerd.

Zuid-Afrika

Zuid Afrika heeft een landschap wat ik zou omschrijven als een mengelmoes van Afrika en de Benelux. Nergens zie je zoveel verschillende landschappen en culturen bijeen. Uitstekend te bereizen per huurauto. Ook hier geldt, plan je eigen route, in overleg plannen we de overnachtingen erbij. Safari, watersport, bezoeken van een township behoort tot de mogelijkheden. Interesse in Zuid Afrikaanse wijnen? Doe een proeverij op één van de vele wijnlandgoederen. Onderweg kunt u overnachten in de typische rondavels, Afrikaanse ronde huisjes vlakbij of in een privé park. Liever per camper reizen en gebruik maken van de vele camperplaatsen waar u 's avonds u eigen "braai" klaarmaakt. De braaiplaatsen zijn er al, dus geen gedoe met eigen barbeques, wel de plaats weer netjes achterlaten voor de volgende gast. Let op, in Zuid Afrika rijdt met wel links.

en verder...

Israël

Venezuela

Mexico

Columbia 2016

Guatemala

Belize

Tobago&Trinidad

Suriname 2014

Canada 

Turkije-Lycian Way-weg van de massa

Spanje-Andalusië-Gran Canaria-Tenerife-Lanzarote

Albanië 2018

Kroatië 2017

Griekenland veel eilanden maar ook zelf gezeild Ionisch zee.

Portugal

Noorwegen

Malta&Gozo

USA

Californië

Florida 

Thailand 4x 

Singapore 1997+2018

Sri Lanka 1987 en 2015

Marokko 2012+2013

Tunesië 2013

Namibië 2015

Kenia

Zuid Afrika 1991 en 2015

Senegal 2017

Ghana 2018

Australië 2018

Salzburg 2019

Albanië 2019

Italië-Umbrië-Puglia-Lecce-Gargano-Calabrië-Amalfi kust-Piemonte-Sicilië- Sardinië-Santa Christina-Lago Magiore

Maleisië 2022

Madeira 2 x 2023

Ibiza 2023

Valencia 2023

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding