Karin Bozuwa

Reisadviseur uit Amersfoort

06-25333491

NAMIBIË & BOTSWANA & ZIMBABWE

Het uitgestrekte en dunbevolkte Namibië is èèn van de mooiste en veiligst bereisbare landen ter wereld! Botswana heeft bijzondere wildparken en de Okavango Delta. In Mei 2015 heb ik 4 weken door deze bijzondere landen gereisd. Ik heb gekampeerd in het oerlandschap van Damaraland en bij de rode duinene van Sossusvlei. In Botswana heb ik (heel avontuurlijk) in één van de wildparken gekampeerd en 's nachts de geluiden van de dieren gehoord. Het kamperen heb ik afgewisseld met overnachtingen in bijzonder mooie lodges. Een boottocht door de wonderbaarlijke Okavango Delta is een must. Of nog mooier, is een tour per vliegtuigje over deze delta.  In Zimbabwe heb de zeer indrukwekkend Victoria watervallen gezien en bij het standbeeld van Dr.Livingstone gestaan. Drie fantatstische landen die makkelijk in één reis zijn te combineren.

ZUID AFRIKA

Wij hebben een Fly-drive gedaan van Kaapstad naar Port Elisabeth. Gelogeerd bij een wijnboerderij, privérondleidingen en proeverijen gehad, en in de meest stijlvolle guesthouses geslapen. Nog nooit heb ik zo lekker gegeten als in Zuid Afrika. Heerlijke oesters, struisvogelbiefstuk, en wild (zelfs krokodillenvlees) gegeten, uiteraard met een goed glas wijn erbij. We hebben walvissen, spectaculaire sprongen zien maken. Een struisvogelfarm bezocht en bij de hoogste “bungyjump” brug ter wereld gekeken hoe heldhaftigen de sprong waagden. Enkele kilometers onder Port Elisabeth is een natuurreservaat (wilde paarden) waar wij hebben overnacht in een uniek aan zee gelegen lodge, met 3,5 kilometer privéstrand. Hier maak je wandelingen zonder ook maar iemand tegen te komen.

Vanaf Port Elisabeth zijn wij gevlogen naar Johannesburg en zijn van hieruit naar het Krugerpark gereden. Ook hier hebben we weer in prachtige, uniek gelegen guesthouses gelogeerd. Maar ook overnacht in één van Restcamps van het Krugerpark. ’s Avonds in je bed liggen en de geluiden van de wilde dieren horen is een geweldige ervaring. In het krugerpark mag je zelf met je huurauto rondrijden. Je mag echter niet van de wegen af. Maar als je net zo veel geluk hebt als wij dat hadden, dan zie je: olifanten, apen, giraffes, neushoorns, nijlpaarden, buffels en soms een luipaard of leeuw. Wil je nog meer avontuur, maak dan een bushwandeling onder begeleiding van bewapende Rangers.

Wil je het ECHTE SAFARI-gevoel krijgen dan moet je enkele nachten verblijven in een Private Game Reserve. Dit zijn privéparken waarbij je 2 maal per dag een Gamedrive(safaritocht) maakt. In deze privéparken gaan de safari-auto’s WEL van de weg af (dwars door het terrein) en kun je heel dicht bij het wild komen. Wij stopten direkt naast een groep leeuwen. Een geweldige ervaring.

Ik kan u er alles over vertellen, advies geven over routes en over bijzondere accommodaties!

Wist u dat een bezoek aan Zuid Afrika ook heel goed te doen is met (jonge)kinderen. De medische voorzieningen zijn erg goed en er zijn parken waar geen malaria voorkomt.

 GAMBIA

Gambia is een heel klein landje in West Afrika op slechts 6 uur vliegen vanaf Amsterdam en heeft mooie stranden. In tegenstelling tot de meeste andere Afrikaanse landen tref je hier weinig wild aan, maar wel heel veel (meer dan 500) verschillende vogelsoorten. Ik heb daar hele bijzondere vogels gezien, gewoon in de tuin van het hotel.

Wat vooral opvalt is de vriendelijke bevolking. Gambia wordt niet voor niets de “Smiling Coast” genoemd

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding