Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

Bij culinaire reizen kun je denken aan een reis door Schotland met bezoek aan whiskydestilleerderijen, Zuid-Afrika met wijnproeverijen en dineren in uitstekende restaurants, maar ook kookworkshops en truffelzoeken in Italië. Het culinaire kan uiteraard een onderdeel zijn van een reis of vakantie maar ook als uitgangspunt dienen voor een bedrijfsuitje of (korte) vakantie met een vriendengroep of familie.

Onderstaand een voorbeeld van een arrangement ter inspiratie. Rioja en Pintxos; culinaire wijnreis met een cultureel tintje in Spanje

wijngaarden

5-daagse reis door het Spaanse Baskenland

U brengt onder andere een bezoek aan steden als Bilbao, Burgos, Santander maar ook kleine plaatsjes in het binnenland en uiteraard de  van de Rioja en diverse bodega’s. U krijgt inzicht in het wijnproces, de mogelijkheid de druivenpluk te ervaren en tevens maakt u kennis met de uitgebreide eetcultuur van dit deel van Spanje.

Prijs op aanvraag

Inclusief:

-retourvlucht Bilbao

-4 overnachtingen in kleinschalige en authentieke accommodaties

-alle transfers 

-begeleiding van een Nederlandstalige gids

-excursies, rondleidingen en proeverijen

-ontbijt en lunch op dag 2, 3, 4 en 5

-diner op dag 1,3 en 4

-reisgids en informatie van de streek

-reserveringskosten

 

Exclusief:

 

-niet genoemde maaltijden en drankjes

-overige excursies

-persoonlijke uitgaven en fooien

-reis- en/of annuleringsverzekering

 

 

Burgos

Programma voorbeeld (geheel naar wens aan te passen)

 

Dag 1

Verzamelen bij  aankomst op de moderne luchthaven van Bilbao, een ontwerp van Santiago Calatrava. Aansluitend transfer naar het hart van de Rioja (Transfertijd 1 1/2 - 2 uur).

Check in bij het hotel en ontspannen genieten van een diner in het authentieke restaurant Cachetero in Logroño.

Dag 2

In de ochtend brengen we een bezoek aan Los Arandinos. Deze finca is op 20 minuten van Logroño gelegen, tussen de wijnvelden. De bodega biedt naast prachtige vergezichten op de wijngaarden een unieke sfeer die de rust en het authentieke bodega gevoel combineert met een modern design door de bekende Spaanse artiest David Delfin. Het restaurant heeft de km0 filosofie, het merendeel van de ingrediënten gebruikt in de keuken komt uit de omgeving. De chef kok, die na ervaring te hebben opgedaan bij Spaanse Michelin koks is teruggekeerd naar zijn geboortegrond maakt originele gerechten op basis van de traditionele Spaanse keuken. In de wijngaarden, mogen we een uurtje druiven plukken en nemen we een kijkje in het productieproces bij de bodega. Nog voor de lunch heeft u indien het programma dit toelaat wat vrije tijd. Voor de liefhebbers is er de mogelijkheid om een mountainbike tocht te maken door de wijngaarden in de omgeving of te ontspannen in de spa. Na de lunch bezoeken we Piérola waar we een rondleiding krijgen en wijnen mogen proeven en het prachtige plaatsje Laguardia. Het diner genieten we in Logroño: tapas  in de Calle Laurel en de omringde straatjes waar onze gids u van tapas bar naar tapas bar zal begeleiden voor de mooiste wijnen en culinaire lekkernijen (kosten ter plaatse ca. €35,- per persoon). We bezoeken ca. 3 bars en in elke bar genieten we van 2 drankjes en 3 tapas die de gids uitzoekt. Eventuele extras zijn dan voor eigen rekening.

Dag 3

Na het ontbijt gaat de reis verder in de richting van Bodega Traslascuestas (reistijd ca. 3 uur). Rond 12.30 uur krijgen we hier een rondleiding en volgt de lunch in de bodega.

Later op de middag volgt een bezoek aan het kasteel van Penafiel, wandelen we door Aranda en dineren we hier in El Lagar de Isilla, een beroemde asador. De specialiteit van Aranda is zuiglam die geroosterd wordt in een houtoven. In een half uur rijden we na het diner naar het hotel in Rebera del Duero of directe omgeving.

Dag 4

In ongeveer 3 uur rijden we na het ontbijt naar Comillas om een bezoek te brengen aan El Capricho de Gaudí: http://www.elcaprichodegaudi.com

Onderweg is er de mogelijkheid in overleg met de gids een koffiestop en/of wandeling te maken in het natuurgebied waar we doorheen rijden naar de kust. Eventueel  is ook een bezoek aan Palencia mogelijk.

We genieten van een (verse vis) lunch in Suances in restaurant El Caserio met uitzicht op zee. Na de lunch kan bij goed weer gezwommen worden in zee of over het strand worden gewandeld. Bij minder weer wandelen we door het oude centrum van Santillana del Mar.

We vervolgen onze tocht terug naar Bilbao. Aankomst in Bilbao in de middag en na het inchecken in het hotel in Bilbao nog wat vrije tijd om heerlijk rond te struinen en een terrasje te pakken op de Plaza Nueva. Voor de liefhebbers wellicht een voetbalwedstrijd van Athletic mochten ze thuisspelen. Begin van de avond gaan we jonge wijnen proeven in combinatie met koude en warme tapas in Bodega Urbana.

Dag 5

Na het ontbijt gaan we Bilbao bekijken, met ook tijd voor een bezoek aan het Guggenheim museum, al naar gelang de interesse wordt de duur van het bezoek aangepast, maar reken op minimaal 1 uur om een goede indruk te krijgen. Daarna volgt een korte stadbezichtiging door de oude binnenstad, ook bekend als de “zeven straatjes.” We gaan onder andere naar El Arenal, de San Nicolas kerk en de Ribera markt. Het Askuna Zentroa van Starck mag niet ontbreken evenals een panoramatocht om architectonische highlights als het stadion van Athletic de Bilba of het Manhattan van Zaha Hadid te zien.

Lunch in de middag bij Casa Rufo. Casa Rufo opende al in 1955 en heeft nooit de oorspronkelijke activiteit opgegeven. Feit is dat het vlees van de steengrill van ongekende kwaliteit is en de sfeer van het restaurant bijzonder. Je kijkt je ogen uit, het houtwerk, de oude kisten en stoffige flessen brengen je terug in de tijd. Na de lunch transfer naar het vliegveld van Bilbao en hiermee komt een einde aan de reis.

Bilbao

 

Informatie en offerte

Neem voor meer informatie en een voorstel op maat contact op: mail fleur@thetravelclub.nl of bel 06-47448445

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding