Homepage
Werkwijze Nieuwsbrief Algemene reisinformatie Reisaanbod Duurzaam reizen Reiservaring Service Referenties en recensies Reisartikelen en cadeaus Offerte aanvragen Winactie Vakantie Magazine
VOOR U AL GESELECTEERD
! Let op dit is slechts
een selectie van ons totale aanbod

Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

Tips om zonder problemen medicijnen mee op reis te nemen

Met deze tips ga je goed voorbereid op reis. Vraag na bij apotheek of arts of je medicijn onder de Nederlandse Opiumwet valt. Dat is vaak het geval bij slaap- en kalmeringsmiddelen, pijnstillers, adhd-medicijnen en medicinale cannabis. Als dat zo is, vraag je bij het CAK een officiële verklaring aan. Check op hetcak.nl de procedure voor de landen van bestemming (en de eventuele doorreislanden!). Als jouw land er niet bij staat, wend je dan tot de ambassade van dat land.
Vraag je arts om een medische verklaring in het Engels en stuur deze uitsluitend per post naar het CAK. Houd rekening met een verwerkingstijd van twee weken. Vraag het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag om de verklaring te legaliseren. Je kunt langsgaan of de aanvraag per post afwikkelen. Laat de verklaring tekenen door de ambassades van de landen waar je naartoe reist.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding