Homepage
Werkwijze Nieuwsbrief Algemene reisinformatie Reisaanbod Duurzaam reizen Reiservaring Service Referenties en recensies Reisartikelen en cadeaus Offerte aanvragen Winactie Vakantie Magazine
VOOR U AL GESELECTEERD
! Let op dit is slechts
een selectie van ons totale aanbod

Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

Australië

In 2013 bezocht ik Australië met Kuoni. Hierbij een beknopt verslag. “De vlucht met Emirates via Dubai was lang maar toch goed te doen. De stoelen bij Emirates zijn iets breder en er is meer beenruimte dan bij diverse andere maatschappijen. Het eten aan boord goed en je hoeft je geen moment te vervelen in de A380 met je eigen entertainmentsysteem.

Melbourne is een vriendelijke en groene stad met een leuk centrum en gezellige haven. We hebben een stadstour gemaakt en een dag de wijngebieden van Yarra Valley ontdekt en geproefd. Vervolgens zijn we met eigen huurauto’s richting Sydney vertrokken. Onderweg verbleven we op Philip Island, een mooi eiland met tal van activiteiten, ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen (chocoladefabriek, kust bij The Nobbies, Pinguins parade, Koala Conservatory, Heritage farm). We reden dagen door de natuur via de Princess Highway, af en toe zochten we de bergen op waaronder de Snowy Mountains en de kust zoals Lakes Entrance. Het links rijden viel echt 100% mee, de wegen zijn goed en veelal rustig. Wel adviseer ik naast een routekaart en beschrijving GPS. Zo kun je wat makkelijker van de route afwijken.

We verbleven onderweg in verschillende type accommodaties, van stadhotel tot cottage, motel en safaritent. Aanraders zijn de dolfijn- en walviscruise bij Jervis Bay en wandelingen in het natuurpark Wilsons Promontory. Witte stranden, steile kliffen, uitgestrekt woud en dieren zoals de walabi en de wombat evenals vogels (papagaaien en de beroemde Kookaburra).

En dan Sydney…wat een geweldige stad, multicultureel, cultureel…een stad waar ik zou kunnen wonen. De levendige havens, Hyde park, prachtige gebouwen waaronder natuurlijk het Opera House, de verschillende wijken waaronder Little Italy, China Town, Spanish Quarters…en dan om de hoek uitgestrekte en bruisende stranden en natuurgebied de Blue Mountains op nog geen uur rijden. Bij een bezoek aan Sydney mag een bezoek aan de wijk The Rocks niet ontbreken en zijn de fietstour en harbourcruise aan te bevelen. Ik denk dat je de stad kunt vergelijken met new York, maar dan laagdrempelig en ‘laid-back”.

Ik heb maar een klein stukje gezien maar toch een goede indruk van Australië. De inwoners zijn erg vriendelijk en hartelijk en leven erg gezond. Er wordt veel biologisch gegeten (het eten is van hoog niveau) en overal houdt men rekening met voedselallergie. Het land is uiterst kindvriendelijk, veilig en schoon en…..helaas ook redelijk duur.”

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding