Homepage
Werkwijze Nieuwsbrief Algemene reisinformatie Reisaanbod Duurzaam reizen Reiservaring Service Referenties en recensies Reisartikelen en cadeaus Offerte aanvragen Winactie Vakantie Magazine
VOOR U AL GESELECTEERD
! Let op dit is slechts
een selectie van ons totale aanbod

Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

Mexico Oktober 2011 studiereis met Neckermann en The Travel Club.

Het was een prachtige reis die begon met één van de laatste vluchten met Martinair naar Cancun. In Cancun hebben we downtown de markt bezocht en in de hotelzone op het schiereiland de winkelcentra en het uitgaansgedeelte.  In de avond hebben we de beschermde schildpadjes kunnen zien die worden opgevangen zodra ze uit de eieren kruipen. Als ze groot genoeg zijn worden ze in zee teruggezet.

Via Valladolid, een prachtige oude plaats met een interessant stadhuis en een levendig park reden we de dag daarna door het groen naar Izamal. Hier hebben we het klooster bezocht dat boven het stadje uittorent. In de ochtend hebben we eerst nog de cenote (heilige poel) bezocht Sambula en hier gezwommen.

Vervolgens ging het verder naar de hoofdstad van Yucatan, Mérida. Dit is echt een stad en er is van alles te zien. Het centrale plein met de marktkraampjes, de kathedraal, museum van moderne kunst en het museum van de historie en archeologie. ’s Avonds is er in het weekend zang en dans op straat en er zijn vele gezellige terrasjes met overal livemuziek. In het natuurpark bij de plaats Célestun hebben we een boottocht gemaakt en flamingo’s gezien. Na de lunch volgde een rondleiding bij één van meest indrukwekkende archeologische sites, Uxmal. De tempels van de Maya’s zijn nog groter dan ik me had voorgesteld en als liefhebber kon ik er wel uren rondlopen. Alleen de Zonnetempel mag je nog beklimmen.

Door de overnachting in de voormalige haciënda hotel Mayaland stonden we de volgende dag om 08.00 uur als eerste bezoekers bij de nog doodstille en relatief koele tempels van Chitchen Itza. Het hotel heeft een eigen ingang en ligt op 200m. van de site. Zeker een aanrader!

De middag teruggereden naar de kust en een bezoek gebracht aan Tulum dat uitkijkt over de azuurblauwe Caribische Zee. Een stuk toeristischer, met een treintje, mede ook door het prachtige witte strand dat erbij ligt. De laatste nachten verbleven we in Playa del Carmen en aan Playacar. Het plaatsje zelf is heel gezellig met een levendige 5e straat met winkels en langs het strand beachclubs. Genoeg mogelijkheden om tot diep in de nacht te dansen, de meest populaire hiervan is Coco Bongo waar ook de lokale bevolking graag komt (maar toeristen voorrang hebben).

 Als verrassing hebben we met dolfijnen gezwommen bij Xel-Ha, een natuurpark. Dit was een heel bijzondere ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding