Homepage
Werkwijze Nieuwsbrief Algemene reisinformatie Reisaanbod Duurzaam reizen Reiservaring Service Referenties en recensies Reisartikelen en cadeaus Offerte aanvragen Winactie Vakantie Magazine
VOOR U AL GESELECTEERD
! Let op dit is slechts
een selectie van ons totale aanbod

Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

Azoren: Sao Miguel en Terceira

In mei 2011 ben ik op studiereis geweest naar de Azoren. Deze eilandengroep van vulkanische oorsprong en behorend bij Portugal ligt midden in de Atlantische Oceaan. Ik heb twee eilenden bezocht, Sao Miguel en Terceira. Beide eilanden zijn zeer geliefd bij de actieve reiziger die houdt van natuur (alles groeit hier vanwege het klimaat. Zo komen de planten, struiken en bomen oorspronkelijk van over de hele wereld) en rust en authenticiteit. Er zijn talloze sporten te beoefenen: Quad rijden, vissen, wandelen, mountainbiken, canyoning, duiken, snorkelen, surfen en golfen. Een huurauto of motor heb je echt nodig. Ook op culinair gebied kom je op de Azoren niets te kort en er worden goede wijnen geproduceerd. Alleen van het weer ben je op de eilanden niet zeker. In juli staan alle hortensia's in bloei en zijn de eilanden nog mooier dan anders.

Sao Miguel

Relatief meest toeristische eiland met brede (snel)wegen en veel bebouwing. Daarnaast prachtige ongerepte natuur, kleine dorpjes, helder blauwe en groene kratermeren, zwarte rotskust, botanische tuinen, theeplantages en thermale baden. Er zijn vele wandelpaden en men kan walvissen en dolfijnen spotten voornamelijk in het voorjaar en de zomer. De hoofdstad Ponta Delgada beschikt over een grote haven, enkele mooie oude gebouwen, winkeltjes en goede restaurants. De noordkust is zeer geschikt voor windsurfen.

Terceira

Dit eiland is veel kleiner en (nog) minder ingesteld op de toerist. De hoofdstad Angra do Heroismo staat op de lijst van Unesco en niet voor niets. Fantastische sfeer, leuke haven, mooie gebouwen (meesten herbouwd na een aardbeving) en gezellige pleinen. In de baai kan naar wrakken worden gedoken uit de tijd dat de eilanden veel door handelsvloten werden aangedaan en er in de baai werd gevochten. Ook kun je hier leuk winkelen en de diverse musea bezoeken. Zwemmen kan aan de noordkust in natuurlijke zwembaden. Er is een kleinschalig wijnmuseum, prachtige grotten en geniet van de uitzichtpunten over de kratervalleien. In ieder dorpje vind je een typisch kleurrijk kapelletje en een barretje met de lekkerste koffie.

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding