Homepage
Werkwijze Nieuwsbrief Algemene reisinformatie Reisaanbod Duurzaam reizen Reiservaring Service Referenties en recensies Reisartikelen en cadeaus Offerte aanvragen Winactie Vakantie Magazine
VOOR U AL GESELECTEERD
! Let op dit is slechts
een selectie van ons totale aanbod

Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

“in het schijnsel van de ondergaande zon kleuren de lemen huizen oranje en rood. Aan de heldere hemel verschijnen duizenden sterren. Een sprookje uit 1001 nacht”

In oktober 2010 bezocht ik Marrakech en Essaouira. Twee heel verschillende plaatsen die uitstekend zijn te combineren.  Vooral het voorjaar en het najaar zijn geschikt voor een bezoek aan Marokko. Er zijn verschillende manieren om te overnachten, van tent en Riad (kleinschalig, centraal gelegen, oud woonhuis) tot resort en clubdorp of zelfs voormalig paleis. er zijn charme hotels, boutique hotels en luxe hotels met spa. Met een huurauto is het land goed te bereizen in eigen tempo, ook als familie met kinderen. Het prijsniveau ligt lager dan in Nederland en afdingen hoort erbij.

In april 2011 bezocht ik Ouarzazate en de Dadesvallei. Een heel ander Marokko dat veel indruk heeft gemaakt.

Zo arm als de bevolking is, zo rijk is Marokko aan cultuur, architectuur en natuur. De lemen kasba’s, mozaïek in de moskeeën, de kleuren en geuren in de souq in de medina (markt in de oude stad). Paleizen en aromatische tuinen, forten langs de kust aan de ruige zee. De smaken van zuidvruchten, tajine (stoofschotel) en zoete rijst. Onder het genot van een glas uitstekende wijn uit het land zelf geniet je van de traditionele muziek van de berbers. De vele vormen van handwerk zijn te bewonderen, van houtsnijwerk tot de met henna versierde lampen. Beleef de hammam en voel je als herboren, bezoek de vallei van Argan, waar de gelijknamige olie wordt geproduceerd.

In juni 2012 bezocht ik het noorden: Tanger, Tetouan en Chefchaoun. Weer een compleet ander Marokko, met de prachtige landschappen, de havenstad Tanger met handelskantoortjes en pleinen. Lange zandstranden zonder massatoerisme, de bedrijvige souk van Tetouan en het paleis...maar vooral de schilderachtige witte huisjes met tinten blauw in Chefchaouen hebben veel indruk gemaakt.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding