Homepage
Werkwijze Nieuwsbrief Algemene reisinformatie Reisaanbod Duurzaam reizen Reiservaring Service Referenties en recensies Reisartikelen en cadeaus Offerte aanvragen Winactie Vakantie Magazine
VOOR U AL GESELECTEERD
! Let op dit is slechts
een selectie van ons totale aanbod

Fleur Ligteringe

Reisadviseur uit Baarn

06-47448445

Hoe leuk om als persoonlijke reisadviseur van The Travel Club gevraagd te worden om een blog te schrijven over mijn passie: Reizen! Nee, geen vakantie, reizen. Dat is iets anders. Reizen is onderweg zijn naar een andere bestemming, openstaan voor nieuwe indrukken, mooie maar soms ook minder mooie plekken bezoeken. Je aanpassen en wat je niet kent leren begrijpen. Ervaren en later levendig herinneren. Een reis kan je veranderen, je kijk op het leven en de wereld. Reizen maakt mij gelukkig.

Reizen is niet persé hetzelfde als vakantie. Uit onderzoek blijkt dat ook de vakantieganger op zoek gaat naar authenticiteit en beleving, naast vaak ontspanning, quality time met partner en/of gezin en het even ontsnappen aan de dagelijkse verplichtingen. Men wil zich onderdompelen in de cultuur en natuur, zich laten overweldigen door geuren, kleuren en smaken. Genieten en tegelijkertijd rijk worden, niet materieel maar geestelijk.

Daarnaast is men zich er steeds meer van bewust dat het reizen ook negatieve gevolgen kan hebben onder andere voor het milieu. Als reisadviseur vind ik dat ik bepaalde verantwoordelijkheden heb mijn klanten hierop te wijzen en hen tevens opties te bieden de schade te beperken waar dat mogelijk is en tegelijkertijd ook goed te doen. De klant kan bijvoorbeeld de C02 uitstoot compenseren via Greenseat (bij autohuur neemt The Travel Club dit deels voor haar rekening).

Mijn doel is mede ervoor te zorgen dat het geld van de klant goed wordt besteed, namelijk aan de reis die de klant wenst en voor ogen heeft enerzijds en anderzijds dat het geld op de bestemming terecht komt op de juiste plek waar het geld het hardst nodig is, kortom de lokale economie ten goede komt. Om dit doel te kunnen bereiken werk ik onder andere samen met lokale kleine agenten, hotels, guesthouses en homestays evenals lokale gidsen.

Ook werk ik samen met I Like Local, een platform dat unieke ervaringen biedt van lokale bewoners in ontwikkelingslanden. De reiziger krijgt de mogelijkheid te proeven van het echte leven en de tradities en cultuur van een land. Het kan een homestay zijn of een kookcursus, vissen met een traditionele vissersboot, rijst plukken, leren weven of pottenbakken, een trekking of zelfs een week vrijwilligerswerk op een boerderij. De prijzen zijn fair en het volledige bedrag gaat naar de gids of familie. Zo krijgt de klant een reis met een extra stukje beleving (experience economy) en wordt het reizen zelf meer economisch verantwoord en duurzaam. Of zoals ze zelf zeggen: “Travel your way, support their way”.

Fleur Ligteringe

The Travel Club Baarn

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding