Margreet de Hoog

Reisadviseur uit Enschede

06-45776708

Gezinssituatie:

Ik ben Margreet de Hoog-Kamphuis, geboren in 1969 en woonachtig in Enschede. Ik ben geboren en getogen in Twente / Oldenzaal, maar voor mijn studie toerisme naar de Randstad verhuisd. Daarna een klein half jaar in Salamanca / Spanje gewoond en Spaans gestudeerd. Weer terug in Nederland eerst een paar jaar weer in Twente aan de slag, maar in ’99 naar het Gooi vertrokken waar ik ruim 10 jaar gewoond en gewerkt heb. In 2008 heb ik mijn man leren kennen waarmee ik sinds 2010 getrouwd ben. Samen met zijn 2 dochters wonen we in het centrum van Enschede.

 

Werkervaring:

In 1992 ben ik mijn carrière begonnen in Twente bij destijds Happy Traveller (onderdeel van Snoeyink Reizen). Na een paar jaar werden de reisbureaus overgenomen en was ik werkzaam onder de vlag van Rottink Reisburo als senior reisadviseur en trouble shooter voor probleemkantoren. In 1999 ben ik voor Rottink in Hilversum gaan werken en als manager aan de slag gegaan. Na de reorganisatie van Rottink Reisburo in VakantieXperts en een korte stop in Apeldoorn, ben ik in 2005 naar ATP, The Advanced Travel Partner overgestapt waar ik het reisbureau in Bussum gerund heb en aansluitend ATP Select Travel in het Gooi heb opgezet. Na het ontmoeten van mijn man ben ik naar Twente teruggekomen en heb ik nog een tijd voor ATP Leisure in Enter gewerkt.  

 
Als leidinggevende was ik vooral gespecialiseerd in het aansturen en begeleiden van collega’s als gevolg van overnames, reorganisaties en nieuwe bedrijfsstructuren. 
De laatste jaren heb ik mij vooral gespecialiseerd in het opzetten van gerichte loyaliteitsprogramma’s voor automotive bedrijven en het begeleiden van speciale projecten voor grote evenementen waaronder de Olympische Spelen in China en Vancouver. Ik was daarbij de schakel tussen klant en leveranciers en verantwoordelijk voor het verzorgen van een professionele uitstraling van zowel locatie als product. 
Tevens heb ik in die tijd vele zeer luxe maatreizen samengesteld voor top-zakenklanten op directieniveau.


In 2011 heb ik de stap naar zelfstandig ondernemerschap gezet en benut ik sindsdien al mijn kennis en creativiteit voor het samenstellen van de mooiste reizen!

 

Reiservaring:

Uiteraard ben ook ik met het reisvirus besmet en heb ik al veel bestemmingen mogen bezoeken, al dan niet gecombineerd met de diverse hobby’s die ik uitoefen.

 

Een passie die ik graag combineer met reizen is golf. In Frankrijk, Spanje, Portugal, Cyprus, maar ook in het Caribisch Gebied, Mauritius en Amerika heb ik op diverse prachtige banen mogen spelen. En de accommodaties die erbij gelegen zijn, zijn uiteraard allemaal even mooi.

 

Daarnaast ben ik een wintersportliefhebber en als snowboarder kom ik met veel plezier ook in de wintermaanden naar de Alpenlanden, bij voorkeur naar Frankrijk vanwege de ongekend grote skigebieden en super snowparks. En mijn favoriete après-ski? Een bezoekje aan een Spa waar je heerlijk kunt bijkomen van een intensieve dag in de sneeuw.

 

Maar prachtige Spa’s zijn natuurlijk niet alleen in de winter interessant. Ik bezoek ze dan ook zeker in de andere seizoenen graag.  Niet alleen in combinatie met een paar dagen relaxen aan het strand, maar ook na een dag rondstruinen door een van de vele Wereldsteden met al haar culturele bezienswaardigheden, winkels, gezellige restaurants en uitgaansgelegenheden.

 

Nagenoeg de meeste Europese hoofdsteden heb ik bezocht, maar cultuur en natuur zoek ik ook graag buiten de grote stad op, bij voorkeur tijdens een rondreis, zowel in Europa als in Azië of Midden-Amerika. De overweldigende flora en fauna van Costa Rica en St.Lucia, de enorme cultuurverschillen in China, de prachtige stranden van Mauritius, de rust en ruimte in Scandinavië, de Nederlandse geschiedenis in Suriname, de culinaire hoogtepunten in Spanje, de verscheidenheid in Zuid-Afrika. Elk land heeft wel iets!

  

Het verblijf mag tijdens de reis natuurlijk wel goed geregeld zijn. Van authentieke Paradores tot hippe design hotels, van kleine boetiekhotels tot luxe wellness resorts en van camper of caravan tot privé chalet. Juist die afwisseling maakt mijn vakantie compleet. En kunt u niet kiezen? Denk dan eens aan een cruise. Ideaal als je veel wilt zien, maar niet het "gedoe" er omheen wilt; het hotel vaart immers met je mee. Inmiddels favoriet in ons gezin.

 

Beweegreden om te starten als zelfstandig reisondernemer:

Het leven begint na je 40e zeggen ze. Ik heb altijd een grote drang naar zelfstandigheid gehad en in 2011 werd het simpelweg de tijd ervoor om écht zelfstandig te worden, mede gestimuleerd door mijn omgeving, maar ook door de economische crisis. Naar mijn mening is het tijdperk van het stenen reisbureau met haar beperkte aanbod en vastgestelde openingstijden voorbij. Je kunt niet meer om de 24-uurs economie en het ongekende aanbod van internet heen. En daar speel ik graag op in. Geen nee hoeven te verkopen, maar geweldige reizen op maat kunnen bieden, met dat verschil dat ik het nu op mijn manier doe. En hoe kan dat beter dan als zelfstandig ondernemer!

 

Beweegredenen om te kiezen voor The Travel Club:

Bij The Travel Club had ik direct een gevoel van “hier voel ik mij thuis”. Een 100% Nederlands bedrijf, de professionele en kwalitatieve uitstraling, het feit dat er alleen zeer ervaren reisagenten aangesloten zijn, de zeer prettige en persoonlijke contacten, het (haast) onbeperkte aanbod wereldwijd, de wijze waarop krachten en kennis gebundeld worden, de innoverende automatisering, en uiteraard het respect voor de zelfstandige. Je werkt alleen, maar ook weer niet: er zijn immers nog vele collega’s waarop ik kan terugvallen! Dit is wat ik wil: mijn eigen bedrijf runnen met de back-up van een gerenommeerde organisatie. Een organisatie waarin je kunt sparren met elkaar met maar één doel: de klant het beste product bieden. 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding