Toos Opstal

Reisadviseur uit Hoofddorp

023-5576564 / 06-24273580

Mooi zeilgebied langs Ionische eilanden

Het schoenerjacht de Onan maakt al sinds 2002 vanuit Zakynthos avontuurlijke zeiltochten tussen de Ionische eilanden aan de westkant van Griekenland. Een fantastisch zeilgebied met vele eilanden, beschutte baaien en een heldere  azuur blauwe zee. Kefalonia, Ithaca, Levkas, maar ook Kastos, Kalamos, Meganisi of Paxi, eilandjes waar je misschien nog nooit van gehoord hebt en waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Elke dag doen we een ander Grieks plaatsje of haventje aan en ondertussen is er tijd genoeg om te zwemmen of snorkelen, te zonnen in baaitjes met prachtig helder en warm water.

Actief meezeilen of genieten op het dek

Je hoeft niet te kunnen zeilen om mee te gaan, maar als je wilt kun je actief meedoen; zeilen hijsen, schoten aantrekken, ankeren en uiteraard kun je ook zelf achter het roer van dit grote zeiljacht staan! De ervaren schipper is er om het allemaal in de goede banen te leiden en kent hij de mooiste plekjes en de beste restaurantjes.

 Los inschrijven of hele boot huren met ervaren schipper

Op de Onan kun je een kooi of hut boeken als meezeiler samen met anderen of je kunt het hele schip afhuren voor een zeilvakantie met de familie of een groep vrienden of collega's. Er zijn 13 slaapplaatsen maar op de Meezeilweken gaan we uit van 8 gasten.

Onan Schoener een bijzonder zeiljacht met veel ruimte

De Onan is met 23 meter en 250 vierkante meter zeil een van de grootste zeiljachten in dit gebied.  Zij werd eind vorige eeuw in Friesland gebouwd maar verruilde al snel de koude Noordzee voor de warme wateren van de Middellandse zee. Het schip is volledig uitgerust voor een fantastische zeilvakantie. Aan dek is er genoeg ruimte om te zonnen of je af te zonderen met een boek en een glas en onderdeks vind je de slaapplaatsen, douche  en toiletten en natuurlijk de Kombuis om je culinair te kunnen uitleven.

Zakynthos

Zakynthos ligt in de Ionische Zee, 8 zeemijlen ten zuiden van Kefalonia en 15 zeemijlen ten westen van Kyllini (Peloponnesos). De oppervlakte bedraagt 402 km en de kustlijn heeft een lengte van maar liefst 123 km. De Venetianen hebben meer dan 300 jaar over Zakynthos geheerst en de Venetiaanse invloeden zijn nu nog duidelijk waarneembaar. 

Zeilen Onancharters

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding