Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

Spanje: reisverslag vakantie Mallorca 21 t/m 28 oktober 2010

In oktober 2010 was ik met het gezin op vakantie naar Alcudia, Mallorca. Het weer was goed: 23 graden. Dit is wel gemiddeld voor oktober. We hebben twee dagen regen gehad maar toen was het aan de andere kant van het eiland weer droog dus zijn we er met de auto op uit gegaan. Het zeewater was nog redelijk. Het zwembad werd niet verwarmd en was te koud.

Mallorca is een klein eiland, ongeveer net zo groot als de provincie Friesland. Je rijdt van Noord naar Zuid in een klein uurtje. Palma de Mallora is de aanvlieghaven en ook een belangrijk draaipunt voor veel vluchten van Air Berlin. Niet zo raar dus dat er veel Duitsers op het eiland komen.

Het heeft een gebergte aan de westkust; de Sierra Tramuntana. Dit is een gebied waar je goed kunt wandelen en fietsen. Plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken zijn Sóller, Deià en Valldemossa.  Sóller is een goede uitvalsbasis voor wandelaars en wielrenners. Er zitten hier outdoor organisaties die activiteiten aanbieden als mountain biking, zee kayakken en canyoning. Sóller ligt in de schaduw van de berg Puig Major. Deze is 1445 meter hoog. Deià is een bergdorp dat erg mooi gelegen is vlakbij de westkust. Valldemossa is bekend om zijn klooster waar Chopin ooit een kamer gehuurd heeft en een paleis dat te bezoeken is.

Palma de Mallorca is een erg mooie en levendige stad. Een metropool die te vergelijken is met steden als Barcelona en Valencia, alleen dan kleiner. Zo’n 300.000 inwoners. De kathedraal is erg beroemd, het oude centrum is authentiek Spaans en Palma heeft een mooie en grote jachthaven. Voor € 15,00 heb je een kaartje voor de hop on hop off bus van Palma. Deze rijdt ook langs het Bellver kasteel dat op een heuvel buiten de stad ligt. Vandaar heb je een mooi uitzicht over de stad, de haven en de hele kustlijn met z’n bekende stranden als Playa de Palma en Playa de Arenal.

In het Noorden ligt Alcudia. Een geliefde bestemming voor gezinnen met kinderen. Je hebt hier veel mooie langzaam aflopende stranden en een lange boulevard met veel winkels, barretjes, terrasjes en restaurants. De stranden lopen van Port d’Alcudia door tot aan Ca’n Picafort, waar wij zelf een hotel hadden. Port d’Alcudia is leuk om te bezoeken, en een ritje naar het Noordelijkste puntje van Mallorca bij Cap de Formentor is leuk, als je niet snel wagenziek bent want het is een bochtige weg. Bij Playa de Muro bevindt zich het natuurpark s’Albufera. Dit is een moerassen gebied waar je kunt fietsen en wandelen.

Karakteristiek voor het landschap zijn de oude windmolentjes die vroeger werden gebruikt door de boeren om maïs te malen. Er zijn ook nog mooie grote landhuizen te bezoeken die nu dienst doen als restaurant of soort museum waar oude ambachten worden getoond.

 De vlucht duurt ongeveer 2 uur. Neem voor een vrijblijvende offerte contact met mij op.

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding