Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

Stedentrip Londen maart 2012

Ik ben net terug van Londen en weer helemaal enthousiast over deze superleuke stad! Iedere wijk heeft zijn eigen charmes. Hieronder wat highlights die ik heb bezocht:

 • De meeste musea in Londen zijn gratis. Aan Museum Street liggen drie grote musea bij elkaar: Natural History Museum, Victoria & Albert Museaum en het Science Museum. Het Natural History heb ik zelf bezocht en is interessant voor iedereen die nieuwsgierig is naar alles dat met de aarde te maken heeft. Hoe zijn de werelddelen ontstaan en hoe blijft de aarde veranderen, hoe is leven op deze aarde mogelijk. Van Dino’s tot de Dodo, alles komt aan bod. Ook een prachtige edelstenen collectie.
 • Kensington Gardens, Hyde Park of één van de vele andere parken die Londen rijk is. Op een mooie dag is het heerlijk om hier te picknicken en naar alle activiteit in het park te kijken.
 • Harrods: compleet Over the Top warenhuis. Niet te betalen maar erg leuk om even rond te kijken. De versmarkt is ook prachtig.
 • Bezoek aan een musical. Ik ben naar Dreamboats & Petticoats geweest. Als je op de dag zelf pas je kaartjes haalt heb je wellicht niet je eerste keus, maar wel voordelige kaartjes.
 • Notting Hill met de antiekmarkt op Portobello Road. Leuke sfeer, aparte spulletjes te koop. De boekhandel uit de film Notting Hill is ook te bezoeken, net of je even in de film loopt,
 • Fish& Chips in de pub, heeriljk!
 • South Bank, de boulevard ten zuiden van de Thames is mooi aangelegd. VAn hier heb je mooi uitzicht op het Noordelijk deel van Londen. Leuk om over te wandelen en te stoppen bij een van de pub’s (The Anchor is een hele bekende). Of op een terras bij Gabriels Wharf. Verder kom je langs Shakespeares Globe Theater, The London Dungeon en het Tate Modern museum.
 • De Borough Market: een versmarkt met een bijzondere locatie die iedere donderdag, vrijdag en zaterdag plaats vind. Ambachtelijke producten, er valt veel te proeven.
 • Fietstocht met gids of met eigen gehuurde fiets. Er is een heel netwerk van huurfietsen in de stad die je op een bepaald punt kunt oppikken en op een ander ‘station’ weer kunt neerzetten. Als je de weg nog niet zo goed weet is het leuker om dit met een gids te doen. Links rijden is even vreemd, maar het went snel. Just go with the flow.
 • Soho en China Town, met name in de namiddag en ’s avonds bruist het hier van de energie. Alle nationaliteiten stromen samen en je vind hier allerlei restaurants.

Openbaar vervoer:

 • Vanaf Gatwick Airport heb ik de Gatwick Express van Gatwick airport naar Victoria Station genomen. Een sneltrein die je in 30 minuten in de stad brengt.
 • Op Victoria Station heb ik een Oyster Card aangeschaft voor GBP 5,00. Dit is een OV chip kaart waar je geld op kunt zetten. Ideaal als je af en toe (2x per dag) de metro wilt nemen. De Oyster Card kun je weer inleveren als je hem niet meer nodig hebt, dan krijg je de GBP 5,00 weer terug.
 • Meerdaagse kaart: als je meer dan 2x per dag de metro gebruikt is een meerdaagse OV kaart voordeliger. Deze kun je voor 3 of voor 7 dagen kopen.
 • Hop on hop off. Deze bus rijdt zijn vaste rondje en je kunt meerijden en uitstappen waar en wanneer je wilt. Een handige manier om de eerste verkenning te doen zonder meteen blaren te lopen….

Hotel Tavistock***

Gelegen in de mooie wijk Bloomsbury. Een goede buurt waar veel scholen en universiteitsgebouwen staan. Mooie residentiële buurt. Op 10 minuten lopen van het British Museum, en op 30 minuten lopen van Leincester Square. Metro station Russel Square (Picadilly Line) ligt op 2 minuten lopen. Het hotel is eenvoudig, schoon en functioneel. Het continentaal ontbijt is typisch Engels: toast met jam en boter, cereals en wat bolletjes. Tegen bijbetaling Full English Breakfast mogelijk.

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding