Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

Frankrijk: studiereis Languedoc-Rousillon

10 – 12 juni 2011

Lekker eten, heerlijke wijnen, een prachtige landelijke villa met zwembad en goed gezelschap. Perfecte ingrediënten voor een studiereis naar Languedoc – Rousillon! Met een groepje van acht reisagenten vloog ik vrijdag van Rotterdam naar Montpellier in Zuid Frankrijk om wat accommodaties van Frankrijkhuis te bezichtigen.

Languedoc-Rousillon is een prachtige streek gelegen tussen Marseille en de grens met Spanje. Je treft hier uitgestrekte wijngaarden, kastelen, een heuvelachtig landschap en een kust met lange zandstranden. En dat op maar anderhalf uur vliegen van Rotterdam. Je kunt de streek het beste met een huurauto verkennen. Maak een tour langs diverse vignerons, bezoek de kastelen en abdijen en geniet van de geur van lavendel die overal om je heen hangt.

Leuke uitstapjes: een bezoek aan het toeristische Carcassonne, een zeiltocht langs de kronkelige kust en een fiets of wandeltocht door het mooie heuvelland.

Bezochte accommodaties: 

Les Jardins de Saint Benoît in Saint Laurent de la Cabrerisse. Een paradijsje tussen de wijngaarden. Een resort met landelijke inrichting en een biologische grondslag. Al het eten en de wijn komen van eigen landerijen en zelfs de shampoo en zeep in de spa en de villa’s zijn selfmade met ingrediënten van de streek.

Couvent D’Hérépian in Herepian. Ideaal voor een romantisch weekendje weg met z’n twee! Een kleinschalige accommodatie (13 kamers) in een voormalig klooster. Elke kamer is anders maar ze zijn allemaal in een landelijke stijl ingericht. Veel biologische producten. Faciliteiten: spa, Honesty Bar, diverse kleine lees en relax ruimtes, zwembad en mooi terras. Boek vroeg want het is zeer populair en zoals gezegd erg kleinschalig.

Port Rive Gauche in Marseillan. In prachtige natuurtinten ingerichte appartementen met uitzicht over de zee en de haven. Om de hoek liggen tal van heerlijke visrestaurantjes. Een gezellig dorpje waar de massatoerist nog niet komt. Van hier kun je een zeiltocht maken met een privé bootje voor 4 tot 6 personen.    

Een streek waar je helemaal tot rust komt. Perfecte match tussen cultuur, strand en culinaire verrassingen. Een aanrader!

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding