Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

Reisverslag studiereis Gran Canaria 4-8 september 2010

Gran Canaria is na Tenerife het grootste eiland van de Canarische eilanden en is daarmee ook erg divers. Het heeft eigenlijk van ieder eiland wel iets in zich. Het is groen in het noorden, het heeft prachtige stranden in het zuiden, het heeft leuke haventjes, een prachtig binnenland en de hoofdstad Las Palmas is met zijn 330.000 inwoners trendy, gezellig en zeer geschikt om te shoppen!

In
Las Palmas
hebben we deze reis één supermooi stadshotel bezocht: Hotel Santa Catalina*****. Een plaatje!

Bij
San Bartolomé de Tirajana
hebben we een mooi Romantica Hotel bezocht: Hotel Paradise Las Tirajanas. In Amerika zou men het een lodge noemen. Een natuurlijke bouwstijl, waarbij de accommodatie mooi opgaat in de prachtige bergachtige omgeving. Het ligt perfect als uitvalsbasis voor fiets- en wandel liefhebbers. Leuk om te combineren met een strandhotel. Je hebt wel een huurauto nodig om hier te komen.

Gran Canaria kent eigenlijk
twee seizoenen: zomer en lente
. De lente valt in onze wintermaanden en brengt een wat koeler klimaat met af en toe wat regen met zich mee. Als het regent is het meestal van korte duur maar het tovert het eiland wel meteen om van droog en dor naar groen en bloeiend. Dus ook in deze maanden zou u het eiland eens moeten bezoeken!

Er zijn veel
excursiemogelijkheden
:
• Een fietstocht of hiking tocht in de bergen. Professionele wielerploegen trainen op Gran Canaria vanwege goede klimmetjes in de bergen en de goed bijgehouden wegen.
• Dolfijnen spotten tijdens een boottocht; volgens insiders 90% kans op dolfijnen!
• Een jeepsafari of een quad safari in de bergen
• Een tour met minibusjes langs de highlights van het eiland. Daarbij kom je langs bananen plantages, mooie canarische bergdorpjes als San Bartolomé de Tirajana, en  leuke haventjes waarvan Puerto de Mogan een hele mooie is. Je komt langs een oude krater, de vallei der 1000 palmen en vanaf de Pico de Las Nieves heb je een prachtig uitzicht over het binnenland. Bij goed weer kun je tot aan Tenerife kijken.

De zuidkust
is het toeristisch centrum van Gran Canaria. Van Playa de Meloneras tot aan San Augustin vind je de meest prachtige hotels en appartementencomplexen. Meloneras biedt luxe hotels en winkels, hier komt de jetset. Maspalomas is bekend om z’n prachtige duinen. Playa del Ingles is party place en heeft een mooi strand. De stranden zijn op Gran Canaria over het algemeen iets donkerder van kleur doordat het vulkanisch zand is. Maar ze zijn niet zo zwart als op Lanzarote. Er zijn ook veel kunstmatige stranden die aangelegd zijn met Sahara zand.
 
Conclusie
Voor gedetailleerde beschrijvingen van de bezochte hotels, vragen over de bestemming of een vrijblijvende offerte kunt u contact met mij opnemen. Mijn conclusie is dat Gran Canaria meer te bieden heeft dan alleen een All Inclusive resort aan het strand. Het is een veelzijdig eiland met verschillende gezichten. Leuk voor jong en oud, voor rust en vertier, voor strand en natuur. En dan heb ik het nog niet over de lokale gerechten en wijntjes/cocktails gehad….

Een combinatie van 2 nachten Las Palmas in het Santa Catalina Hotel, 2 nachten in de bergen in het Paradise Hotel Las Tirajanas en 4 nachten in het Lopesan Costa Meloneras zou een perfecte manier zijn om alle facetten van het eiland te ontdekken.

De vlucht is zo’n 4,5 uur en het is 1 uur vroeger op Gran Canaria dan in Nederland.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding