Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

Cyprus 2012                            Videoverslag

In de meivakantie van 2012 ben ik met het gezin een week naar Cyprus geweest. Niet wetende dat ik twee dagen later terug mocht keren omdat hier de derde ronde van de verkiezingsstrijd Zelfstandig Reisadviseur 2012 plaats zou vinden.

Cyprus ligt op vier uur vliegen van Amsterdam. Het is op Cyprus 1 uur later dan in Nederland, ze hebben er de Euro dus je hebt geen wiskunde knobbel nodig om af te dingen op een paar slippers…..

Cyprus heeft twee aanvlieghavens: Paphos en Larnaka. Het is een  vrij groot eiland, in een week kun je dan ook niet alles zien. Het is verstandig te kiezen voor OF het oosten, bij Ayia Napa en Protaras, OF het westen, bij Paphos. Ayia Napa staat bekend om zijn prachtige witte stranden en langzaam aflopende stranden waardoor het als kindvriendelijk wordt ervaren. Het is hier heerlijk vertoeven voor diegenen die niet te veel willen ondernemen maar vooral voor hun rust komen.

Paphos heeft ook mooie stranden, maar hier zijn ze wat meer grind, en kiezel achtig. Bij Coral Bay vind je het mooiste zandstrand. Vanuit Paphos kun je een groot deel van Cyprus verkennen. Met de huurauto (links rijden went snel) kom je in een uur in het prachtige Troodos gebergte. Hier is het leuk om gewoon wat rond te rijden, de kerken te bezoeken die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan, en een lunch te nemen op een plein in een authentiek bergdorpje. Je kunt hier geweldig wandelen in de dennenbossen en in januari en februari wordt er hier zelfs geskied vanaf de berg die maar liefst 1950 meter hoog is.

Het Akamas schiereiland leent zich goed voor een spectaculaire jeepsafari. Met een standaard huurauto kun je hier beter niet gaan rijden want het is best een ruig terrein. Bij Lara Bay bevindt zich een beschermd stukje strand waar de zeeschildpadden hun nesten hebben.

De route van Paphos naar het Noordelijk gelegen Polis en Lacchi is prachtig. Je rijd door wijnvelden en komt verschillende wijnboerderijen tegen waar je een proeverij kunt bijwonen. Bij Lacchi bevinden zich de baden van Aphrodite. De legende gaat dat als je je hier wast, je niet meer ouder zult worden…

Aphrodite is ontstaan uit de golven bij Aphrodites Rock, vlakbij Paphos. Er gaat een route langs alle hoogtepunten uit de Aphrodite legende.  Verder zijn er veel archeologische vindplaatsen te bezoeken in en om Paphos.

Een goede mix tussen Cultureel erfgoed, gastvrije mensen, heerlijk eten en drinken, geweldig zomers weer van april t/m oktober en prachtige accommodaties van kleinschalig tot grootschalig, van trendy tot lieflijk en van eenvoudig berghutje tot luxe strandresort. Een top bestemming.

Neem contact op als u zich lekker heeft laten maken door dit reisverslag. Deze reis, maar ook iedere variant erop kan ik voor u verzorgen.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding