Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

West USA per camper

Las Vegas naar Phoenix in 8 dagen

Amerika is een land met veel gezichten. Tijdens een rondreis van 1 week van Las Vegas naar Phoenix, heb ik veel verschillende indrukken opgedaan.

Dag 1 en 2: Las Vegas
We kwamen bij donker aangevlogen boven Las Vegas. Een bijzondere eerste kennismaking. De stad is een lichtbaken in de donkere woestijn. Vanuit de lucht is het een vierkant van allemaal lichtjes. Je kunt de diverse thema hotels al herkennen: de pyramide van het Luxor sprong er echt uit. Las Vegas is vooral bizar. Alles lijkt namaak. Zelfs de vogelgeluiden uit de bomen bleken uit speakertjes te komen. Het Bellagio hotel (bekend van Ocean’s Eleven) gaat alle luxe te boven. Prachtig! Voor de kinderen is het Excalibur Hotel een droom. Een sprookjesachtig thema. In plaats van een casino, heeft het hotel een hele speelhal voor de kinderen aangelegd. Je struikelt overigens over de trouwzaaltjes en kapelletjes. Trouwen in Las Vegas is populair.

Camperhuur
Vanuit Las Vegas hebben we een camper opgehaald. Het is verplicht om eerst een overnachting in een hotel te nemen, voordat je deze in ontvangst mag nemen omdat je goed uiterust op pad moet. We werden opgehaald door een shuttle bus van Cruise America bij ons hotel en netjes bij onze camper afgezet. Een C27. Een camper is boven verwachting makkelijk te besturen en te bedienen. Je zit erg hoog, dus hebt een goed overzicht op de weg. En het is een automaat, dus makkelijker kan het bijna niet. Je krijgt een korte instructiefilm over de bediening van electra, gas en watertoevoer, dan het contract tekenen en de borg voldoen met een afdruk van je creditcard. En je kunt op pad. Eerst tanken. Dat was nog een hele uitdaging want het is allemaal net even anders. Maar ook dat is gelukt. Overigens zijn veel supermarkten en parkeerplaatsen langs de weg berekend op campers. Er zijn speciale parkeerplaatsen waar je terecht kunt, en sommige hebben zelfs een dumpplaats voor het sanitair.

Op onze reis van Las Vegas via Springdale naar St George passeerden we een tijdszone, en was het ineens een uur later. Best lastig als je net op zo’n zone grens woont! Hoe maak je dan afspraken...?

Dag 3 en 4: Zion en Bryce National Park
Na een stevig All American Breakfast vertrekken we met de camper en rijden door het Zion NP. Een onvergetelijk mooie rit vanwege de indrukwekkende kleurencombinaties en rotsen. Hier moet je regelmatig een stop maken om een hike te doen. Dan beleef je het net even intenser. Een verblijf in de Zion Lodge maakt het verblijf helemaal compleet. Na Zion rijden we door een heel ander gebied: de Red Canyon. Dit gebied dankt zijn naam aan de prachtige kleuren.
Waar je in Zion NP door de rotsformaties heenrijdt, kijk je in Bryce NP op de rotsen neer. Je rijdt in Bryce in een mooi bosrijk gebied en kunt van de hoofdweg af op verschillende uitkijkpunten stoppen. Ieder moment van de dag zijn de kleuren hier weer anders. Bryce Lodge en de Ruby’s Inn zijn hier geweldige accommodaties. Op de terugweg richting Arizona, komen we 2x een kudde herten tegen, die op hun dooie gemak vlak voor de camper oversteken.

Dag 5 en 6: Grand Canyon - Sedona
Na een erg koude nacht in Bryce staan we vroeg op voor een hotel bezichtiging en gaan daarna op pad naar Page bij Lake Powell. Een prachtig gebied met leuke watersport mogelijkheden. We rijden door de Painted Desert richting de Grand Canyon, een lange maar prachtige weg. We leggen zo heel wat mijlen af. Omdat het zo rustig is op dit tijdstip op de weg komen we nog een schitterende eland tegen! We logeren in het BW Squire Inn, een goed hotel. ’s ochtends staat een vlucht met een helicopter boven de Grand Canyon op het programma. Geweldig! Wat een uitzicht. Alles werd compleet gemaakt met mooie muziek per koptelefoon en wat gesproken informatie.
De weg van Grand Canyon naar Sedona was wederom een schitterende route. We rijden dwars door de Oak Creek Canyon. Echt prachtig vanwege z’n steile rontswanden met overal eikenbomen. Veel mooie dalen en bossen. We komen aan in Sedona via Coconino National Forest. Het stadje is omringt door prachtige bergen en bossen. Het is bekend om z’n coffee pot mountain (letterlijk: een berg in de vorm van een koffiepot). In deze omgeving hebben we een  jeeptour gemaakt me een geweldige gids die goede kennis had van de geologische vorming van de omgeving, en de pioniers die hier gewoond hebben tussen de indianen. Er zijn veel mooie cactussen te vinden.


Dag 7 en 8: Phoenix en Scottsdale
Vanuit Sedona rijden we verder richting het zuiden. We bezoeken Montezuma Castle: rotswoningen van Native Americans (indianen). Aangekomen in de grote stad Phoenix was het wel weer even wennen aan het verkeer. Na al dat rijden op open wegen raak je gewend aan de rust en ruimte. Phoenix staat bekend om de zonzoekers. 60+ers die vanuit bijvoorbeeld Alaska of de Noordelijke staten van Amerika hier overwinteren. Het heeft dan ook een aangenaam klimaat. We zijn van 10 graden onder nul in Bryce, nu aangeland in 25 graden boven nul. En dat in een paar dagen tijd. In Phoenix hebben we de camper ingeleverd. Dat was zeer snel geregeld. Als je geen schade hebt, wordt er niets van de creditcard afgeschreven. Op het laatste moment nog even een American Football game bijgewoond, inclusief chearleaders en het hele circus eromheen!

Een geweldige reis en goed te verlengen door de westkust erbij te trekken: San Francisco, Los Angeles en Yosemite NP.

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding