Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

West USA per auto

Californië, Arizona ,Utah en Nevada

Reisverslag fam. M: ‘Een meer dan geweldige vakantie, GIGANTIC WE WOULD SAY!!!!!’

Dag 1 Heenreis De douane controles op Schiphol vonden we vrij uitgebreid iedereen werd gefouilleerd, alles moest af zoals riemen horloges ed. In het vliegtuig, een Boeing 747, zitten we met z´n 4-en naast elkaar. De vliegreis zelf was 11,5 uur  hebben we doorgebracht met films kijken(in de stoel voor ons zat het schermpje waar je zelf keuzes kon maken uit een heleboel films!)  en eten tussendoor, wat geslapen.

Los Angeles Bij aankomst op LAX weer allerlei controles(vingerafdrukken, foto’s maken).  Na een rit van een uur via de TOMTOM gearriveerd bij ons hotel. Na even te hebben gelegen toch wel moe van de lange reis,  zijn we gaan lopen richting Walk of Fame, dit bleek nog geen 10 min Lopen, wat het hotel (Hollywood Plaza Hotel)  perfect gesitueerd maakte! Wat we daar ook troffen was een vergezicht  op het Hollywood-sign waar we direct  foto’s van hebben gemaakt.

Dag 2 Palm Springs Vroeg wakker en vertrokken richting de Hollywood Hills om de sterrenhuizen te gaan bekijken, wat aardig gelukt is . We kwamen precies op de juiste plek waar we nogmaals  het Hollywood-sign  konden fotograferen. We hebben nog wat rond gereden en onze ogen uitgekeken vanwege de mooie huizen, ook op palen zoals je op de film weleens ziet. Vervolgens doorgereden naar onze volgende bestemming Palm Springs . Het hotel zag er weer mooi uit met een goede kamer, alle hotelkamers hebben hier een dubbel 2-persoonsbed staan zodat we praktisch overal maar 1 kamer gereserveerd hadden.  Aangezien het snikheet was, een graad of 40, zijn we eerst naar het zwembad gegaan tot een uur of 16.00 uur. Daarna het stadje in, wat weer op loopafstand was. Na het eten in het donker nog gezwommen en gebubbeld,  leuke ervaring!

Dag 3 Yoshua NP en Scottsdale Weer redelijk vroeg ontbeten en op pad naar Scottdsale/Phoenix, we moesten nu een eind rijden , ongeveer 4 uur. Het was weer snikheet, minstens 43 graden, goed dat we airco in de auto hebben! We zijn via Yoshua Park gereden, waar we een kaart hebben gekocht voor alle parken die we nog gaan bezoeken . Je kon met de auto erdoor heen rijden, want giga groot. We zijn op verschillende plekken uitgestapt en hebben de Yoshua-trees  op foto gezet, nl de enige plek op de wereld waar deze  bomen voorkomen! Bij de het hotel  in Scottdale zijn we tegen de avond  pas aangekomen. Een prachtig modern hotel ook weer gelegen op loopafstand  van het centrum.  Ook in Scottdale was het bijzonder warm, binnen moet je echter bijna overal een vestje aan vanwege de airco.

Dag 4 Sedona – Arizona Ontbeten in het hotel met koffie , muffins en croissant, included!  Bij de receptie info gekregen over een mooi meer om te gaan zwemmen. De omgeving  was weer heel anders nu met prachtige grote cactussen! Geluncht bij het meer en toen doorgereden naar  Sedona.  Onderweg  gestopt bij  de ruïne Montezuma castle, we hadden vrije toegang met die  door ons al eerder aangeschafte parkenpas . Dit was maar goed ook,  want we hadden hiervoor niet willen betalen  omdat het niet zo bijzonder.  Wel erge lol gehad op zoek naar de tarantula die voor zou moeten komen in dit gebied. Er staan bij deze parken allemaal van die typische rangers met bijbehorende iets te strakke beige outfit  inclusief hoed. Iets verderop zagen we een outlet van Tommy Hilfiger , waar we de winkel bijna leeggekocht  hebben vanwege de strakke prijzen!!

Een prachtige omgeving is het hier met gigantische hoge roodstenen rotsen, waar Sedona om bekend staat. Begin van de avond gearriveerd bij een bijzonder leuk hotel, waar we nu op de begane grond de kamer hebben met een tuintje.  Eerst even gezwommen en wederom gebubbeld. Dat hebben ze bijna overal, een bubbelbad buiten.  Daarna heerlijk gegeten bij wederom een Griek in de buurt op een terras erg goed.

Dag 5 Grand Canyon - Arizona

In de ochtend bij het hotel ontbeten, met uitzicht op de prachtige rode rotsformaties.  Buiten bij de kamer zagen we vlakbij een kolibrie! Een mooie route gereden door de Oak Creek Canyon een erg groene route,  een aantal fotostops gemaakt, waaronder 1 bij een marktje met Indiaanse vrouwen  die er o.a. zelf gemaakte kettingen verkochten. We arriveerden bijtijds  bij ons hotel en besloten na een discussie over de kosten een helikoptervlucht te maken over de Grand Canyon! Het was de beste beslissing van de vakantie tot nu toe,  want wat een overweldigende  ervaring!! We vonden het alle 4 de mooiste ervaring ooit! Alleen al  het vliegen met de helikopter was heel speciaal. Je kreeg ieder een koptelefoon met muziek en een uitleg over het ontstaan van de Grand Canyon. De vlucht naar de Canyon was over een bosgebied en dan plotseling zie je de diepte met alle kraters, kleuren en aparte vormen. Enorm groot en uitgestrekt.  We hebben prachtige foto’s en film kunnen maken. Na de vlucht zijn we met de auto naar de Canyon gereden om daar begin van de avond de zonsondergang te kunnen zien.

Dag 6 Monument Valley

Tot een uur of 14.00 bij het zwembad gelegen en van de zon genoten.   Een deel van de route die we moesten afleggen door het gebied van de Grand Canyon gereden, prachtig. We hebben een grote eland langs de weg gezien. De rit zou op papier 3 uur duren, maar we waren pas om 18.30 uur bij ons hotel in Mexican Hat.  Onderweg kwamen we amper een auto tegen, en dat zonder bereik met alle 4 onze mobiels, best spannend! In  Utah aangekomen was het gelijk een uur later vanwege dat we een staatgrens over waren  gegaan.   Een leuk hotel , kamer op de begane grond . De was gedaan en gaan eten bij een restaurant dat min of meer bij het hotel hoorde. We werden bediend door Indianen.

Dag 7 Capitol Reef (Torrey)  Utah

Na het ontbijt, op weg naar Capitol Reef zagen we vrij snel langs de weg een enorme  rotsformatie waaraan het dorp zijn naam te danken heeft,  precies een  mexicaan met een hoed op dus!  Een lange route  gereden, ons volgende hotel lag  aan die zelfde weg waar ook het hotel San Juan aan lag, maar dan 220 km verderop!   Lekker relaxen bij het zwembad en bubbelbad, vóór ons goede  avondeten in het hotel. Vanuit onze kamer op de begane grond  hadden we een prachtig uizicht op de rode rotsformaties.

Dag 8 Bryce - Utah

 Vandaag moesten we maar 2 uur rijden.  We reden weer door geheel andere natuur veel  groenere gebieden met grote ranchen met koeien. Dode vos gezien aan de kant van de weg en een grote roofvogel, die we helaas niet zo snel konden vastleggen op de foto.  Het Ruby´s Inn is een enorm groot hotel met allemaal losse gebouwen van 2 verdiepingen eromheen. Het lijkt wel een kleine nederzetting. We hebben een rodeo/show gezien. Spectaculair!

Dag 9 en 10 Las Vegas, Nevada

Vandaag moesten we 4 uur rijden om in Las Vegas te komen. De rit daarheen was weer anders qua natuur, het werd ook steeds warmer de meter steeg tot 108 fahrenheit wat omgerekend  zo´n  41 graden is! Een enorm hotel waar we in verblijven. Er is hier een hele kermis op de 2e verdieping inclusief wildwaterbaan en achtbaan!! Je weet niet wat je ziet!. We zitten op 6 hoog, dus dat valt mee.  We hebben hier 2 kamers, wat meer ruimte voor  iedereen dus, wel prettig. Om 15.00 uur de Strip opgelopen en om 1.00 uur ´s nachts kwamen we weer in het hotel. Al die uren hebben we gekeken en gelopen, doodmoe dus!!! Alles wat in de rest van USA verboden is gebeurt hier in Vegas.  Er stond continu een file op de gehele strip in de avonduren, met de mooiste auto’s er tussen. Straatartiesten, iemand met een boa-constrictor waarmee we op de foto zijn gegaan! Het bleef ook ongelofelijk warm in de avond.

Rondgekeken op de kermis in het hotel en in de achtbaan geweest, die ook een stukje buiten het hotel omging! Een t-shirt laten airbrushen,  trapezenummer gezien en wat gegokt en leuk mensen gekeken. Expres in het hotel gebleven, omdat het vandaag nog heter werd als zaterdag. Daarna   met de auto naar een outlet shoppingmall  gereden en 3 paar Nike’s gekocht en 2 Levi’s broeken. Echt spotgoedkoop, even zien  nog hoe we dit in onze bagage meekrijgen!   Om 20.00 uur over  de Strip naar Freemanstreet gereden . Dit is nu downtown van de Strip, maar vroeger was dit hét centrum van Las Vegas. Men heeft er in de jaren  60 de Strip stukje bij beetje bijgebouwd en raakte de Freemansteet in de vergetelheid. Later hebben ze er 70 miljoen ingepompt en er een prachtige overdekte straat van gemaakt met een gigantisch lichtplafond, waar er elke avond een show te zien is met  miljoenen ledlampjes die iets uitbeelden, bv muziek.  Prachtig om te zien! Er stonden daar ook weer leuke straatartiesten en 2 podia met optredens.    

Dag 11 Death Valley Californiè

Uitgeslapen en richting Hoover Dam gereden, was een half uurtje echter daar aangekomen de auto uit en de bloedhitte ingelopen, nl boven de 40 graden en er was geen water te zien! Wel een geweldig bouwwerk die dam om te bekijken,  vooral met de gedachte erachter dat er zoveel mensen van afhankelijk  zijn in 3 staten! Doorgereden naar Death Valley. Daar was het pas echt heet, de temperatuur liep alsmaar op, op een gegeven moment zelfs tot de 48 graden!! De autoruiten waren aan de binnenkanten zelfs bloedheet! Amper begroeiing te zien in deze omgeving. Het water uit de koude kraan in het hotel is warm!  Lekker even gezwommen en toen gegeten in een bijzonder goed steakhouse, dat je in deze woestijn omgeving niet zou verwachten! Vrij duur, maar wel weer refill voor de sprite en cola!

Dag 12 Mammoth Lakes -  Californië

Ontbeten op de kamer en toen door naar Badwater, de heetste plek  van Death Valley, waar zout gewonnen wordt. Het was een half uurtje rijden, maar in die tijd werd het al steeds warmer en verdween langzamerhand alle begroeiing! Nog even geprobeerd een eitje te bakken op het asfalt, die we speciaal voor die gelegenheid hadden gekocht! Het staat in verschillende boekjes vermeld  dat  mogelijk zou zijn, het is ons echter niet gelukt wellicht was het nog te vroeg op de dag. Na nog een spannende lange tocht door Death Valley kwamen eindelijk in wat meer bewoond gebied, met normalere temperaturen ) toch nog 38 graden). Om  18.30 uur in Mammoth aangekomen. We reden door een hele groene bosrijke omgeving in de  winter is dit een wintersport gebied er zijn ook allemaal skiliften. Bij het inchecken vertelde de receptioniste dat we geen etenswaren in de auto moesten laten omdat ze beren hebben. Huh?!, beren?. Dat klonk zo gek, maar bleek echt zo te zijn. Helaas niks gezien!!

Dag 13 Yosemite NP - Calfornië

Op weg naar ons hotel reden we door Yosemite park en hebben we een leuke wandeling gemaakt door en bos naar watervallen. Heerlijk om daar even in te staan na het lopen door de warmte. Bij het hotel nog even gezwommen en bij het zwembad gelegen en gegeten in de veredelde snackbar van het hotel

Dag 14 en 15 San Francisco Californië

Ontbijt onderweg opgegeten op weg naar de Mammothtrees ook in het Yosemite park. Je moest parkeren en dan verder in een gratis shuttlebus, waar je dan zelf kon beslissen hoe laat je deze bus weer terugnam, goed geregeld dus. Het was erg de moeite waard om deze giga brede bomen te zien die vaak 1000 tot 3000 jaar oud zijn!! Pas laat gearriveerd bij ons hotel in San Francisco. Een echt oud hotel á la American, geregistreerd op de monumentenlijst. Mooie kamer dus ook. Op pad gegaan naar Powellstreet waar de kabeltrams, met de hand bediend (de remmen enz. en het draaien aan het eindpunt gebeurt ook met de hand) doorheen rijden. We hebben heel gezellig gegeten in een  restaurant met live jazz muziek, hartstikke leuk! In Marketsreet waar on hotel ligt, zijn heel veel zwervers en dealers op straat. Niet echt veilig om alleen te lopen.

Bezoek aan Alcatraz Het was kort varen naar het eiland, daar aangekomen kregen we eerst instructies van een gids en konden we zelf de boel verkennen. We zijn eerst naar de cellen gegaan, daar kregen we een koptelefoon voor de rondleiding Nederlands gesproken. Met dit commentaar erbij werd het een hele leuke rondleiding. We zijn op Alcatraz ongeveer 2 uur gebleven. Daarna naar het  gezellige Fisherman’s Warf met straatartiesten en veel winkeltjes.

Dag 16 Pismo Beach – Californië Uiteindelijk om 12.00 uur richting Pismo Beach gereden. Onderweg geluncht en om 16.00 uur aangekomen, bij een leuk hotel met terrasje  aan de kust met een schitterend uitzicht op zee. Gezwommen in het zwembad dat uitkeek over zee. Er begon daar ook net een trouwerij vlak voor onze neus op een prachtig plekje aan zee, we konden vanaf het zwembad getuigen zijn! We hebben gegeten in het centrum van Pismo Beach, het was er in de avond vrij fris. Nog wel even over de pier gelopen in het donker.

Dag 17 tot 21 Marina del Rey – LA Californië Eerst een bezoek aan Cambria gebracht met het huis van Nit Wit Ridge die uit allerlei afval meer dan 60 jaar aan dit huis aan het bouwen is geweest! Daarna richting Marina del Rey met een stop in Santa Barbara, we hebben daar even op het strand gelegen en een hot dog gegeten. Er stonden op het parkeerterrein prachtige race auto’s, die we een poos later op de snelweg weer tegen kwamen.

Laat aangekomen in het hotel in Marina del Rey, Los Angeles. De volgende dag bijtijds opgestaan om onze Los Angeles To-Go card te gaan activeren en gebruiken in Hollywood. Dit nam nogal wat tijd in belslag door telefoneren, naar het kantoor van de organisatie (was gelukkig wel in de buurt van de Strip waar we uiteindelijk moesten zijn) en een route beschrijving laten printen in het hotel. Het was een erg warme dag. Uiteindelijk is alles gelukt, hebben we een open bus tour gemaakt door Hollywood, over de Strip en een heleboel info gehoord van de guide. Michael Jackson was er nog gespot 2 weken voor zijn dood door deze bus-guide.

Op weg naar Venice beach. Het was erg druk in deze immens grote stad met een oppervlakte bijna zo groot als onze provincie Utrecht, dus we waren pas bij het stand tegen 16.30 uur. Wat gewandeld over een leuke boulevard, hippie mensen, en nog een uurtje op het strand gelegen. Aan de boulevard gegeten en leuke mensen gekeken. Het is hier om 20.00 uur al donker en dan wordt het ook een stuk kouder, zodat je een vestje-sweater aan moet.

Universal Studios Hollywood Onze Go Los Angeles passen kwamen ook daar goed van pas, een losse toegangskaart kost nl usd 140!! We hebben House of Horror gedaan en de classical tour met een trein door en langs alle studio’s gereden. Onderweg hadden we allerlei special effects, zoals bij de film Jaws, King Kong en The War of the Worlds  Echt geweldig, o.a. ook met 3-d bril. De filmset gezien van de serie Desperate Housewives. Daarna naar  Waterworld. Daar hebben we dingen gezien, met waterscooters, schieteffecten, goeie acteurs en een echt vliegtuig wat vlak voor ons in het water belandde na een enorme explosie en vuurwerk!! Ongelofelijke goeie show. Het was een bijzonder enerverende dag, heel veel gezien en beleefd in al die attracties zeer de moeite waard. Om 18.30 het park verlaten en redelijk vlekkeloos naar ons hotel teruggereden.

 

Naar Venice beach gereden en daar gebruncht. Over de boulevard gelopen op zoek naar Muscle-Beach, dat is een bodybuilders plekje op het strand waar men traint. Arnold Schwarzenegger is daar begonnen en groot geworden, hij is nu gouverneur van Californië. Het was erg leuk te zien hoe de echte body-builders aan het trainen waren in de hitte op het strand, we zij ook nog naar het adres gelopen waar de echte Gold’s Gym zit, daar zag je pas “beesten”! De hele dag zo’n beetje aan Venice Beach doorgebracht, een deel op het strand en o.a. lang gekeken bij een skateboardbaan, waar een jongen van elf geweldige trucs liet zien! Het was een prachtige laatste zonnige dag voor ons! Aan de boulevard zagen we veel hippie’s en andere vreemdelingen bv met veel weirdo tattoo’s en zwervers ook. Er loopt een apart pad langs de boulevard voor fietsers, rollerskates, maar ook zag je er elektrische skateboards. Een leuke dag, met een lekker diner op het einde ons laatste van ongeveer 40 keer uit eten!!!

De volgende dag weer naar huis gevlogen.

Einde van wat voor ons vieren een meer dan geweldige vakantie was, GIGANTIC WE WOULD SAY!!!!!

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding