Helen Klos

Reisadviseur uit Zuid Scharwoude

06-13727689

New York City

Voor New York adviseer ik minimaal 4 volle dagen uit te trekken. De stad is zo immens groot, en er is zoveel te zien en te doen dat je hier zelfs makkelijk een volle week, ja zelfs twee weken kunt verblijven.

New York City bestaat uit 5 wijken (boroughs): Queens, Brooklyn, Staten Island, The Bronx en Manhattan. De meeste bezienswaardigheden waar toeristen voor komen bevinden zich op het eiland Manhattan.

De meest bezochte plekken zijn het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld, 9/11 Memorial & Museum (voormalige Twin Towers), Top of the Rock Times Square, de wijken Soho, Little Italy, Chinatown en Greenwich Village. Echter daarnaast zijn er nog veel meer dingen te doen in New York. Als je de dagen slim indeelt, haal je het meeste uit je citytrip New York. Ik help graag bij het plannen van de trip. Hieronder alvast wat suggesties. 

Kijk ook eens op de website www.nycgo.com.

Ik boek uw vlucht, transfers, hotel en de New York City pass waar mee u alvast een heel aantal bezienswaardigheden inclusief heeft, en langs de rijen kunt lopen omdat u reeds een entree heeft.

Beslist doen als u in New York City bent:

* Neem een paar goede loopschoenen mee want u gaat heel wat mijlen te voet afleggen. De stad is het leukst boven de grond, al heeft het een goed metrostelsel. Dus trek die schoenen aan, en lopen maar!

* Kijk vooral ook eens omhoog! De typische oude woonhuizen gemaakt van rood steen met hun balkonnetjes en trappen naar de voordeur zijn zo herkenbaar. Zonde om hier te snel aan voorbij te lopen. Ook de skyscrapers komen pas echt binnen als je af en toe even omhoog kijkt!

* Breng een bezoek aan Battery Park op de zuidpunt van Manhattan. Een mooi park waar je in alle hektiek van de stad even rustig kunt rondwandelen, en waarvandaan de boot naar Staten Island gaat. Deze pond is een zeer voordelige manier om een mooie boottocht te maken langs Liberty Island en Ellis Island. Liberty Island is het eiland waar het vrijheidsbeeld staat. En Ellis Island is het eiland waar vroeger de immigranten per schip aankwamen en waar zij na wekenlange reizen op zee te horen kregen of ze wel of niet toegelaten werden tot de 'nieuwe wereld'. Bijzonder interessant is het museum dat hieraan gewijd is op Ellis Island. Zeker een aanrader!

* Maak een dubbeldekker tour met de bus. Dit is een relaxte manier om de stad op dag 1 of 2 te verkennen zonder direct de blaren te lopen. De bus stopt op vaste punten in de stad waar u uit kunt stappen, en ook weer op kunt stappen wanneer u wilt. Het zogenaamde hop on hop off systeem. Zo kunt u voor uzelf uitmaken waar u later tijdens uw verblijf nog eens naar terug wilt.

* In de wijk Harlem kunt u een gospel dienst bijwonen. Een muzikale en feestelijke dienst die zeker indruk zal maken.

* Het klinkt gevaarlijk, maar ook in New York kunt u een geweldige fietstocht maken in de stad! Wij als ervaren fietsers kunnen ons prima redden in de verkeerschaos van Manhattan. Gewoon een keer doen!

* Calculeer een paar uurtjes Central Park in. Het stadspark van Manhattan. Heerlijk om rond te lopen, skeeleren of in de winter te schaatsen op de ijsbaan in het stadspark.

 New York heeft voor elk gezelschap een gepaste accommodatie, en in iedere prijsklasse. Van jeugdherberg tot luxe hotel, van appartement tot penthouse. Op Manhattan, of in een van de andere boroughs zoals Brooklyn of Staten Island. Profiteer van mijn reiservaring in New York en vraag nu een offerte aan! Er gaan enorm veel vluchten per dag naar New York, ik zoek graag voor u uit wat voor u de gunstigste vluchten zijn.

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding