Esra Berger-van Hemert

Reisadviseur uit Heiloo

06-44708937

Duurzaam reien en toch een onvergetelijke tijd hebben. Duurzaam op vakantie, dat kan!

'Langzaam bewegen we ons naar bewuster reizen. Keuzes maken op basis van duurzaamheid en niet alleen de goedkoopste prijs'.

Je wilt een leuke vakantie maar de negatieve effecten van toerisme beperken. Reizen verbind en zorgt voor verwondering, verbreding en verbazing. Onbekende culturen, nieuwe mensen ontmoeten, prachtige landschappen zien, ontspanning en tijd voor elkaar. Dat zijn allemaal postieve effecten die vakantie op je heeft. 

Rekening houdend met mens, natuur en cultuur kun je een heerlijke vakantie beleven. 

Een aantal steekwoorden wat betreft duurzaam reizen; CO2-compensatie en nonstop vluchten stimuleren, lokale projecten steunen, maar ook weten van welke boer uit de buurt de groente komt die in het restaurant gebruikt wordt. Een electrische transfer vanaf de luchthaven naar je vakantie bestemming. Waar het kan de trein nemen in plaats van het vliegtuig. Een vliegtuig met 50% minder CO2 uitstoot, 15% minder kirosine verbruik en veel stiller en dus prettiger voor de passagiers. Een rondreis speciaal gemaakt om met een electrische auto te doen.  In kleinschalige hotels overnachten, geen wegwerp plastics meer gebruiken op je vakantiebestemming en minder vaak je handdoeken laten wisselen helpt ook al een beetje bij het verkleinen van je voetafdruk. 

Neem gerust contact met mij op en vraag naar een duurzame reis. Dan gaan we samen kijken wat er bij jullie past!

Een paar mooie voorbeelden;

10-daagse rondreis Train & Electric-drive: bourgondische wijnreis naar Piemonte

Piemonte is de streek van de ‘slow food’ beweging, een paar van de beste wijnen van Italië, hazelnoten en truffels. Dat alles in een golvend heuvellandschap met middeleeuwse stadjes en heel veel cultuur. Geniet ten volle van alle heerlijkheden van Italië.
  • inclusief treinreis van Nederland naar Milaan en 10 dagen een elektrische auto
  • prachtige hotels met rust en ruimte
  • slow travel, slow food en genieten in Piemonte

anwb.electrischeautoreis

 

Met de nachttrein op Citytrip naar Wenen, Praag, Venetië of Milaan

Heen en terug slaap je in de trein en je hebt 2 overnachtingen in de stad. Uitgeslapen kom je aan in de stad van je keuze waar je dan vrijdag, zaterdag en zondag hebt om de stad te verkennen.

Venetiemettrein

 

Treinreis door Spanje

Een fantastische treinreis door Spanje brengt je naar een aantal van de mooiste steden van Spanje die allemaal op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan: Santiago de Compostela, León, Ávila, Toledo, Cordoba en Sevilla zijn enkele hoogtepunten op deze tour. De excursies bestaan voornamelijk uit wandelingen. 

Andalusië Trein

 

Adembenemende landschappen in Zwitserland

Maak kennis met letterlijk en figuurlijke hoogtepunten van Zwitserland tijdens deze 8-daagse treinreis van Luzern via Lugano en St. Moritz naar Zermatt aan de voet van de Matterhorn. Geniet van de spectaculaire reis met de Bernina Express van het Italiaanse Tirano naar het mondaine St. Moritz. Aan boord van de wereldberoemde Glacier Express reist u vervolgens van St. Moritz naar Zermatt. Een aanrader is om de Gotthard Express bij te boeken. Je maakt dan eerst een cruise over het Vierwoudenstedenmeer van Luzern naar Fluëlen en stapt dan aan boord van de panorama trein naar Lugano. 

duurzaam corona vrij reizen 2021

 

zwitserland.trein

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding