Dianne Hoffer-Grent

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-564255

ISTANBUL: EAST MEETS WEST !

April 2011

Eindelijk mag ik naar Istanbul! Met Neckermann reis ik begin april 2011 naar deze bijzonder mooie stad, waar Europa en Azie elkaar kruisen. Na een ontspannen vlucht met Transavia en na de douaneformaliteiten (visum ca. € 15,- p.p. ter plaatse te betalen) hebben we een oriënterende citytour door Istanbul. Ook bezoeken we Hippodrom-Square en de Blauwe Moskee. Aan het eind van de middag vertrekken we direct richting ons overnachtinghotel KLAS**** waar we de komende 3 nachten verblijven. In het hotel hebben we een welkomstmeeting en het diner.

De volgende dag brengen we een bezoek aan de volgende hotels:
Hotel All Seasons, Celel Aga Konagi, Golden Crown en The President waar we ook blijven lunchen. De middag besteden we aan een bezoek aan Topkapi-Palace / Hagia Sophia en de Grand Bazaar. Urenlang hebben we hier de tijd om lekker te shoppen en ons te vergapen aan alle kitch en tierelantijnen. Ook nog een aantal goede deals gemaakt, dus ook het thuisfront weer blij. ;-) ´s Avonds na het eten besluiten we met een groep het nachtleven van Istanbul te ontdekken. We bezoeken een van de hipste club´s, Reina, en daarna gaan we door naar een leuk steegje waar live muziek wordt gespeeld en we heerlijk buiten genieten van ons drankje. Fantastisch om te zien hoe ritmisch en lenig die Turken kunnen dansen.

De volgende dag maken we na het ontbijt een boottrip op de Bosporus. Wat een geweldig uitzicht heb je vanaf hier. De rivier snijdt de stad doormidden op de scheidingslijn tussen Europa en Azie en laat ons even bijkomen van bijna een nacht doorhalen. Vervolgens is de middag ter vrije besteding in het centrum van Istanbul en besluiten we de 61 meter hoge Galatatoren te beklimmen. Vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht op de Bosporus, Sultanahmet en de Gouden Hoorn. 's Avonds genieten we van de typisch Turkse keuken, startend met de kleine Turkse hapjes, ´Mezes´ genaamd. Heerlijk! Dan is het alweer afscheid nemen van deze indrukwekkende metropool, waar je zo duidelijk voelt en ziet wat de keizers, koningen en sultan´s hebben nagelaten!

Wilt u deze prachtstad met eigen ogen bewonderen? Mail mij dan op dianne@thetravelclub.nl !

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding