Carina Breitenstein

Reisadviseur uit Blaricum

06-15632004

De vrijdag begint met een inspectie van het San Roque Hotel waarbij we nog meer te zien krijgen van dit pareltje. Daarna een transfer naar hotel Luz del Mar in Los Silos voor inspectie en natuurlijk een kop koffie. Dit appartementenhotel ligt niet aan het strand maar biedt een prachtige zwembad en is zeer geschikt voor wandelaars. Maar ook een bezoek aan een bananenplantage mag niet ontbreken. Het hele proces wordt hier getoond en de smaak van de bananen van de Canarische Eilanden zorgt ervoor dat je nooit meer hetzelfde naar een banaan kijkt. Geweldig om dit hele proces te zien. En natuurlijk moet er geproefd worden, dus na een mooie stop bij Charco Los Chochos, lunch bij een heerlijk restaurantje waar we allerlei gerechten geproefd hebben met banaan. De heerlijke lunch moet er ook weer af, dus fietsen. Eigenlijk mountainbiken in Monte del Agua, 14 km. met een aantal prachtige stops op diverse uitzichtpunten onder leiding van Christo die ons de hele dag al begeleid. Terug in het hotel om ons even op te frissen en daarna te voet naar Restaurant Ardeola met een prachtig uitzicht over het water en een schitterende zonondergang.

 

 

Zaterdag checken we vroeg uit want er staat weer een volle dag te wachten. Ons eerste bezoek is aan Orotava. Het aristocratische verleden van La Orotava is vandaag nog steeds goed zichtbaar. De vele koloniale huizen in de stad met adembenemende houten balkons zijn een echte streling voor het oog. En natuurlijk bezoeken we La Casa de los Balcones. Te leuk om te zien hoe de vroegere aristocraten hier leefden. Omdat dit gebied een van de vruchtbaarste gebieden van Tenerife is zijn hier ook veel wijngaarden te vinden. Wij bezoeken Bodegas Monje waar we te zien krijgen hoe de wijnen hier gemaakt worden. De groei van de wijnen is hier anders dan in andere wijngebieden die ik heb gezien.

 

Daarna moeten we zelf aan de bak, want er moet zelf mojo gemaakt worden, en natuurlijk daarna alles weer opeten onder het genot van een aantal echt Canarische wijnen van de wijngaard. Na een heerlijke kop koffie gaan we op pad naar El Teide Nationaal Park, het vulkanische hart van Tenerife. Het hoogtepunt van dit park is natuurlijk de dode vulkaan Teide. Maar het park is een absolute aanrader, het park doet denken aan een mix tussen een maanlandschap en de natuur van Utah. Vol van deze prachtige beelden gaan we weer helemaal naar beneden want het Ritz Carlton Abama is ons verblijf voor de laatste 2 nachten. Bij aankomst in Abama worden wij verwelkomd door salesmanager Sara. Met haar gaan we heerlijk eten in het hotel en wel in Restaurant El Mirador.

 

Zondag alweer en ook vandaag weer een geweldig programma. Na een hotelinspectie van het hotel gaan we naar de haven Puerto Colon voor een geweldige privé zeiltrip. We worden door eigenaar Antonio verwelkomd met champagne, alvorens we de trossen los gooien. Antonio heeft goed nieuws want naast de dolfijnen en dwergvinvissen, die hier altijd leven, is ook de Rorcual walvis hier te zien en deze komt hier maar 2 x per jaar, dus we boffen. Na deze geweldige ervaring genieten we van een heerlijke vislunch bij La Masia del Mar in het oude dorpje La Celata wat vlakbij Costa Adeje ligt. Om bij te komen van alle indrukken hebben we de middag vrij die we met elkaar doorbrengen aan een van de heerlijke verwarmde zwembaden van Abama. Om 19.00 uur staat de transfer voor ons klaar die ons op 1400 mtr. brengt voor een bezoek aan Finca Alma de Trevejos waar we heerlijk dineren met authentieke gerechten van Tenerife.

 

En dan is de laatste dag al weer aangebroken. Nog even genieten van het prachtige stand bij Abama alvorens we uit (moeten) checken. De transfer brengt ons naar Hotel Suite Villa Maria, een golfhotel met mooie ruime appartementen. Na de inspectie genieten we hier van een lichte lunch, want we willen heel graag nog 2 hotels bezoeken, waarvan wij denken dat deze echt de moeite waard zijn; Grand Bahia del Duque en Baobab Suites. 2 totaal verschillende hotels, gelegen in Costa Adeje, en geschikt voor totaal verschillende klanten. Super om dit nog even gezien te hebben alvorens we toch echt naar de luchthaven moeten om afscheid te nemen van onze fantastische gids Eva.

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding