Carina Breitenstein

Reisadviseur uit Blaricum

06-15632004

Vandaag vertrekt de vlucht op tijd op weg naar Muscat in Oman met een tussenlanding in Abu Dhabi.

Bij het verlaten van de luchthaven staat onze gids ons op te wachten: Badr van Travco. We gaan op weg naar ons eerste hotel waar we twee overnachtingen hebben. De volgende dag op tijd op voor een bezoek aan de Grand Mosque. Het kledingvoorschrift is hier strikt: geen polsen, geen enkels en een sjaal om het hoofd waarbij ook de hals bedekt is. De Grand Mosque is de grootste moskee van Oman en een van de mooiste ter wereld. De Grand Mosque heeft 5 minaretten, lijkend op de vijf pijlers van de Islam. De koepel is 50 meter hoog. De Grand Mosque is prachtig versierd met houtsnijwerk, bladgoud, handgemaakte tapijten, mooie lampen en veel versierselen uit landen die van invloed zijn geweest op Oman en de Islam.

Na de Grand Mosque rijden we naar de Souk van Muscat waar we een half uurtje rond mogen lopen. Vervolgens gaan we naar het ‘oude’ Muscat waar we ook weer mooie foto’s kunnen maken. Muscat bestaat eigenlijk uit 6 dorpen, zoals Matrah, Ruwi, Qurum en Seeb. Vervolgens gaan we naar het paleis van Sultan Qaboos, dat we helaas niet mogen bezichtigen maar dat uiteraard niet gemist mag worden. De sultan heeft vele paleizen in Oman en daarbuiten. Na een heerlijke lunch gaan we naar het Bait al Bagh museum waar de geschiedenis van Oman te vinden is: familiefoto’s van de Sultan, oude zwaarden, zilverwerk, geschiedenis van de kleding van de vrouwen van Oman, meubels en het oude huis van de familie Bait al Bagh.

Na een goede nacht gaan we de volgende ochtend met 4wheeldrives op pad via een prachtige off road route langs de kust naar Sur. Onderweg maken we diverse stops om prachtige foto’s te maken. We stoppen onder andere bij de Bimah Sinkhole. Ook zien we een aantal wadi’s maar we hebben hier niet veel tijd. Rond de middag komen we aan bij de havenplaats Sur. Na de lunch rijden we langs de haven van Sur waar nog steeds de traditionele dhow’s gebouwd worden. Na Sur gaan we op weg naar Wahiba Sands. Eerst nog even in een dorpje lucht uit de banden laten zodat de auto’s meer grip hebben in de woestijn. Vervolgens gaan we de woestijn in. Eindeloze lege vlaktes waarin we onderweg de eerste kamelen zien. Uiteindelijk komen we aan bij het desertcamp waar we zullen overnachten. Nadat we ons hebben geïnstalleerd snel terug naar de auto’s voor het spectaculaire dune bashing. Na dit spektakel naar een duintop voor de prachtige zonsondergang. Nadat de zon onder was gegaan terug naar het kamp voor het diner.

Ook nu weer vroeg op. Na de laatste foto’s in de woestijn gaan we richting de plaats Nizwa. Voordat we deze bereiken gaan we nog naar een wadi: een oase midden in de woestijn. In Nizwa bezoeken we allereerst Fort Nizwa. Daarna een bezoek aan Jabereen Castle en naar het uitzichtpunt over het rode dorp Al Hamra met de lemen huizen. Ook het dorpje Misfah wordt bezocht. Hierna verder naar Nizwa waar we ook de souk bezoeken.

Na een korte nacht op weg naar de luchthaven van Muscat voor de binnenlandse vlucht naar Salalah in de regio Dhofar. Deze vlucht duurt ongeveer een uur. Bij aankomst in Salalah gaan we eerst naar een gebied dat eveneens een soort wadi is en waar een irrigatiesysteem is voor de rest van de omgeving. Er is eveneens een prachtige tuin bij. Tot onze verbazing komt hier een groep kamelen aangelopen die uiteraard op de foto moeten. De tocht gaat verder naar het uitzichtspunt bij het vissersdorpje Taqah. Hier bezoeken we ook het Taqah Castle. Daarna naar Khor Rori (ook wel Samhuram genoemd), dit is een archeologisch gebied en de ruïnes van een versterkte havenstad. Ook de graftombe van Bin Ali wordt bezocht. Dit was een profeet uit Jemen die naar Oman is gekomen om de Islam te verspreiden.

De volgende ochtend hebben we even vrije tijd, voordat we naar de luchthaven gaan voor onze vlucht van Salalah naar Muscat. Bij aankomst rijden we nog wat door Muscat alvorens we naar het hotel gaan waar we een dagkamer hebben om ons even te douchen en om te kleden naar kleding die meer geschikt is voor de temperatuur in Nederland. De volgende ochtend komen we om 05.00 uur in Amsterdam. Wat een geweldig land en wat een vriendelijk volk!!!!

Wil je meer weten over deze prachtige bestemming? Ik vertel je er graag meer over.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding