Carina Breitenstein

Reisadviseur uit Blaricum

06-15632004

Omdat Maleisië in 2020 door de overheid flink wordt gepromoot leek het mij een uitstekend idee om dit land te gaan bezoeken!

Vanuit Amsterdam met Emirates gevlogen naar Kuala Lumpur. Bij aankomst in Kuala Lumpur zijn we gelijk met een transfer doorgegaan naar Melaka, een World Heritage City, een kleine 2 uur rijden. In Melaka vind je nog veel gebouwen terug die doen denken aan de Nederlanders die daar ooit gezeten hebben; Jonker Street, het Stadthuys en de Nederlandse kerk. Een drukke maar leuke plaats om 2 nachten door te brengen. Heerlijk hotel met uitzicht op de rivier met daarachter de Straat van Melaka en een geweldig zwembad op het dak met uitzicht over een groot deel van Melaka.

Na Melaka terug naar Kuala Lumpur, waar we verbleven in een hotel met uitzicht op de Petronas Twin Towers. De volgende dag een kookcursus, net buiten Kuala Lumpur. Dit begon met een bezoek aan de markt en uitleg over de vele producten. Uiteraard moesten wij hier ook een lokaal ontbijt nuttigen. Daarna door naar LaZat Cooking, echt een aanrader. Leuke atmosfeer en gezellige ‘juf’. En natuurlijk alles lekker opgegeven. ’s avonds heerlijk gegeten bij Cielo (rooftop restaurant) voor Maurits zijn verjaardag en een beetje kerstdiner in één. Leuk restaurant met op de verdieping eronder een leuk loungegedeelte. Aanrader dus.  

Vroeg uit de veren en op naar Ipoh. De stad ligt binnen een karstgebergte, overal zie je prachtige kalksteenrotsen uitsteken. Delen van de film Anna and the King met in de hoofdrollen Jodie Foster and Chow Yun-fat werden in Ipoh opgenomen. Deze gebouwen kom je tegen tijdens een leuke stadstour. Dat is echt een aanrader als je de stad wil zien. Denk aan Concubine Lane, die nu veranderd is in een hippe wijk met leuke winkeltjes. In de middag even lekker gezwommen en daarna op zoek naar een leuke eettent. We kwamen uit bij een Halal restaurant (geen wijntje dus bij het eten) maar een aanrader om dit te doen.

Na Ipoh naar het Belum Rainforest. In het landelijke noordwesten van Maleisië ligt op de grens met Thailand een prachtige bestemming: Belum Nationaal Park. Dit ongerepte 120 miljoen jaar oude regenwoud is nog weinig ontdekt door het toerisme. Een prachtige (Halal) accommodatie die qua uitzichten heel erg bijzonder is. Een prachtige jungletour hier gemaakt met de boot op zoek naar de Rafflesia (grootste bloem ter wereld) die net aan het bloeien was, prachtig. Daarna door naar de waterval. Een hele klim ook al is de afstand niet groot maar uithoudingsvermogen samen met de warmte is wel aan te raden. Klimmen, klauteren en stijgen maar. Het uitzicht boven aangekomen is geweldig. De jongens sprongen in hun onderbroek het water in, ik vond het iets te koud. Daarna lunchen bij de waterval met eten dat door de gids was meegenomen. Na deze heerlijke maaltijd terug naar de boot voor een bezoek aan een van de stammen. Ik voel me daar altijd een beetje ongemakkelijk bij, toch een beetje aapjes kijken, maar wel veel geleerd over deze stammen door onze geweldige gids Joe. Daarna terug naar het resort, even zwemmen, eten en wachten op de komst van de vriendin van onze zoon, die vanuit KL zou worden gebracht.

Via de brug vanuit het vasteland naar Penang. Het hotel dat ons te wachten staat, stond al lang op onze bucketlist. Het Eastern & Oriental Hotel is het oudere broertje van het Raffles in Singapore en heeft ons niet teleurgesteld. Wat een heerlijk hotel met oude grandeur en stijl. Prachtige kamers, mooi zwembad, heerlijk eten en zeer centraal gelegen. De 1e avond gegeten in een leuk restaurant net buiten het toeristische straatje, met dank aan de kinderen voor hun zoektocht in de diverse gidsen. De dag erna een rickshaw toer door Georgetown. Jetty’s bezocht, het oude centrum met prachtige historische gebouwen, lokale koffie gedronken. Echt een aanrader om te doen.

Vanuit Penang met de fast ferry naar Langkawi. Het resort ligt op ca. 30 minuten rijden van het ferrystation. De transfer brengt ons naar het resort waar we in huisjes op palen verblijven. Prachtig midden in de natuur. Omdat de huisjes allemaal erg verspreid liggen moet je met een karretje elke keer op pad. Maar zwembad is mooi, evenals het strand. Heerlijk om hier drie dagen te vertoeven met als toetje Malaysian Night; het oudjaarsavond feest. Met heerlijk eten en mooi vuurwerk luiden we het nieuwe jaar in.

De laatste dag breekt aan en we vliegen van Langkawi naar Kuala Lumpur. De laatste avond brengen we hier door. Bezoek voor een borrel aan de Heli Lounge Bar (oud helicopterlandingsplaats) en lekker eten, dan zit onze reis erop.

De volgende ochtend via Dubai terug naar Amsterdam.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding