Carina Breitenstein

Reisadviseur uit Blaricum

06-15632004

 

Na een avondlanding op Athene werden wij opgewacht en naar ons hotel gebracht, midden in de stad met zicht op de Acropolis. Na een drankje zijn we gaan slapen want de volgende ochtend zou de roadtrip gaan beginnen.

De auto werd keurig op tijd afgeleverd en de eerste uitdaging lag voor ons. Hoe komen we snel en goed deze drukke stad uit. Maar Google Maps deed het uitstekend dus binnen no time zaten we op de goede weg richting het kanaal van Korinthe. De 1e bezienswaardigheid tijdens deze reis.

Na het kanaal bewonderd te hebben zijn wij doorgereden via de kustweg, geen snelweg voor ons deze reis, richting Nafplion, de oude hoofdstad van Griekenland. Voordat we Nafplion bereiken bezoeken we eerst het theater van Epidaurus. Het theater is een indrukwekkend openluchttheater dat stamt uit de 4e eeuw voor Chr. Daarna door naar Nafplion waar we een leuk kleinschalig stadshotel geboekt hebben, met zwembad. Nafplion is een elegante stad met marmeren wegen en mooie architectuur, gezellig centrum, leuke restaurantjes en winkeltjes. Een leuke stad om een paar nachten te verblijven.

Na Nafplion rijden we verder naar Mystras, in de bergen. Mystras is een herinnering aan het Byzantijnse Griekenland en op de heuvel vind je de overblijfselen van de burcht uit 1249. Je mag hier wel een halve dag voor uittrekken. Vlak daarbij ligt onze accommodatie voor de komende 2 nachten. Kleinschalig met leuk ingerichte kamers en prachtig uitzicht over de omgeving. Een heerlijk zwembad erbij maakt de ze plek af.


Na Mystras gaan we richting de kust. Gythion is onze bestemming, een leuke plaats met een gezellige boulevard. Vergeet je camera niet want het plaatsje is met zijn leuke haventje erg fotogeniek. Wij hebben gekozen voor een accommodatie net buiten de plaats en aan het strand. En dat blijkt een goede keuze. Het hotel is gebouwd in de bekende Mani stijl die je hier veel zit en biedt alles wat we nodig hebben. Ook hier verblijven we 2 nachten.

Areopoli is het hoofdstadje van de Mani op de Peloponnesos en ook onze volgende bestemming. Het centrum is gezellig met een dorpsplein, in zowel het nieuwe als oude gedeelte, en geplaveide winkelstraatjes. Ook nu weer gekozen voor een accommodatie net buiten de plaats direct aan zee aan de baai van Limeni. Deze sfeervolle accommodatie heeft een prachtige tuin met leuke zitjes dat uitkijkt over het zwembad en de zee. We genieten.

Onze laatste stop is Vounaria. En ons hotel is een verborgen pareltje van de Peloponnesos. Rustig gelegen op een heuvel te midden van prachtige olijfbomen. Het strand ligt op ca. 800 meter en is te voet of per shuttle bus van het hotel makkelijk te bereiken. Hier kunnen we onze vakantie mooi afsluiten.

De terugreis gaat vanaf Kalamata en ligt op een kleine 50 minuten rijden. We hoeven dus niet terug naar Athene.
De Peloponnesos is een echte aanrader voor iedereen. Een groen landschap met de gastvrijheid van het echte Griekenland.

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding