Annemarie Wiering-Somers

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-324763 / 06-18863716

New York City, the city that never sleeps

 

Start spreading the news! Wat een geweldige dynamische stad is New York city! 

Als natuurmens dacht ik, (Annemarie Wiering)  altijd dat deze stad mij niet zou raken, maar het tegendeel was waar. Wat genoot ik van de cultuur, de architectuur, de mensen, de fietstocht door het Central park en de musical Frozen op Broadway..

Wat voelde ik me klein tussen al die hoge gebouwen, maar één geluk verdwalen op Manhattan is moeilijk. Alle avenues lopen van boven naar beneden en ik genoot metname van het uitzicht op de stad vanuit Empire State buildiing en the Edge.

Net als in de film stak ik mijn hand omhoog en stopte er een YELLOW CAB. Ook het vervoer per metro was goed georganiseerd en een must voor iedere reiziger.

De combinatie met Dublin was echt verrassend. In Dublin kregen we een Whisky Tasting Experience in het Perase Lyons Distellery en bezochten we de oudste universiteit van Ierland, het Trinity College. Hier zagen we 1 van de oudste boeken ter wereld, Book of Kells. Als verrassing mochten we daarna  naar de Windmill Lane Studio's waar U2 zijn songs opnam. Vanzelfsperekend brachten we ook een bezoek aan het Temple Bar District en luisterden naar sterke Ierse verhalen in één van de vele singing-pubs  met een Pint of Guinness. Onder het genot van Ierse muziek sloten we vervolgens de dag af met een heerlijk Iers diner.

De volgende dag vlogen we van Dublin naar New York. Een prima vlucht.  Na een transfer van 60 minuten arriveerden we in het Beacon Hotel en toen ik die avond uit mijn kamer keek, was mijn droom werkelijkheid geworden. Ik zag de vele lichtjes van de bruisende stad New York en kreeg meteen nieuwe energie. Morgen ga ik de stad ontdekken en inademen.

Op 7 maart gingen we fietsen door Central Park. Met een sliert fietsers reden we gewoon door de drukke straten van New York en maakten wij  een mooie fietstocht door Central Park, waar we genoten van de rust en natuur en de vele wandelaars. Hierna liepen we over de Brooklyn Bridge en maakten mooie plaatjes ervan. Hierna gingen we vanaf het water genieten van The Statue of Liberty en Ellis Island. Heel bijzonder om het vrijheidsbeeld van zo dichtbij te mogen zien. Het ene hoogtepunt volgde de andere op. Hierna gingen we naar de Broadway Show Frozen. De neonreclames die ik altijd op tv zie, ervaar ik nu live. Ik geniet van de musical en de entourage. Het lijkt een droom, maar is werkelijkheid.

8 maart staat in mijn herinnering als een expeditiedag. In kleine groepjes onderzochten wij de diverse hotels die New York rijk is en mochten wij de stad zelf ontdekken. We probeerden zo veel mogelijk te voet te gaan en hadden als groep besloten om alle opdrachten zo goed mogelijk te maken, want wij gingen uiteraard voor de hoofdprijs. We sprongen een gat in de lucht bij de neonreclame van Broad Way en genoten van de sfeer van  het mooie station van New York en deden vele hotellbezichtigingen. Uiteraard prongen we ook in de Yellow Cab, reisden wij met de metro en bezochten wij ook alvast een bezienswaardigheden, zoals de Hudswon Yard Vessel, beter bekend als New York's staircase. We wonnen de expeditie, maar wij waren het meest blij dat we in 1 dag zoveel hadden kunnen doen en zien. In de avond brachten we een bezoek aan Top of the Rock. Wat een geweldig uitzicht over de stad and the Streets Lights and beautiful buildings.

Maandag 9 maart zal ik niet snel meer vergeten. We hadden een ontbijt in hotel Empire. Ook vanaf dit hotel heb je een mooi uitzicht op de stad. Hierna mochten we de stad zelf gaan verkennen. New York bestaat uit stadsdelen; Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. Zo is Manhattan ook al weer onderverdeeld in Uptown, Downtown en Midtown. We hadden al gelopen op Times Square en Broadway, dus besloten wij om naar het One World Observatory, het hoogste gebouw te gaan. Hier op de 102e verdieping hadden we 360 graden view op de stad. Wat een fenomenaal uitzicht! Hierna gingen we naar 9/11 Memorial & Museum. Dit is het herdenkingsmomument voor de slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Center in 2001.Wat een kippenvelmomentje. Als vrouw van een brandweerman beleef je dit stukje misschien toch intenser! De dag was nog niet voorbij. Opeens verschenen er oldtime auto's bij ons hotel en werden wij als heuse filmsterren opgehaald en gebracht naar de pre-opening van een nieuw hoogtepunt van de stad, namelijk THE EDGE. In die oldimers reden we over Times Square naar dit hoogtepunt. Tot op de dag van vandaag staat dit op mijn netvlies. Het leek wel een film waar we in beland waren. We werden met champagne  en hapjes ontvangen in het gebouw en mochten daarna als eersten buiten op THE EDGE lopen. Vanuit een glazen driehoek op een grootte hoogte zagen we de stad NEW YORK onder onze voeten liggen. Was het een Droom of werkelijkheid? 

Wil jij meer weten .over New York, bel 0228-324763 of mail naar annemarie.wiering@thetravelclub.nl

 

 

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding