Annemarie Wiering-Somers

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-324763 / 06-18863716

BEM VINDO BRASIL

Wat een geweldige reis was de ontdekkingsreis door het Zuid-Amerikaanse land #Brazilïë. Van 17 t/m 25 september 2015 mocht ik dit trotse land waar mijn oom al 50 jaar woont, bezoeken. Intens genoot ik van de capivara's (grootste knaagdier ter wereld), de miereneters, de gordeldieren, de kaaimannen, de wilde paarden, de cowboys, de ara's, de toekans, de japiru's en de mooie flora en fauna tijdens de overland safari en de riviertocht, de Rota das moncöes. Bijzonder was ook de kennismaking met het bruisende Rio de Janeiro en alle hartelijke mensen van dit land. Al fietsend door de stad zagen we het Christusbeeld, de parelwitte stranden van Copacabana en Ipenema en maakten kennis met een favela, een arme wijk. Hou je van avontuur dan adviseer ik de ziplinetocht boven de waterval in Costa Rica. Magnificio. Hou je van het spotten van ara's of toekans vanuit een tube, dan is Emas NP zeker een aanrader. Adembenemend vond ik het uitzicht vanaf Tanquari Headwaters. Ook gingen we als archeologen op zoek naar de magische tekens in the Temple of Pillars. Nooit geweten dat ik zo van architectuur hield. Wat heeft Oscar Niemeyer de stad Brasilia omgetoverd tot een futuristische stad. Je hebt niet niet eens door dat er zoveel mensen wonen.Costa Rica en Pantanal hebben mijn hart sneller doen slaan. Wat een prachtige natuur en wat een uitgestrektheid.

DJERBA. Een magisch eiland vol met verrassingen! Als finalist van Zelfstandig Reisadviseur van Nederland 2013 mocht ik dit eiland zien, proeven en beleven.
Het eiland hoort bij Tunesie en heeft veel meer dan zon, zee en strand.Het schiereiland ligt op slechts 3 uur vliegen vanaf Amsterdam. Ik adviseer om een auto te huren, dan kun je lekker op eigen gelegenheid het eiland ontdekken. Mooie zandstranden, prachtige hotels en een voortreffelijke keuken. Ook een aanrader zijn de diverse welnessmogelijkheden. Tip: bezoek eens een authentiek restaurant en geniet van de heerlijke keuken. Of combineer het eiland met het vasteland.

PURA VIDA COSTA RICA

Echt een reis om nooit meer te vergeten was mijn studiereis naar Costa Rica van 30 september tot 10 oktober 2013. Wat heb ik genoten van de inspectiereis van The Travel Club i.s.m. Yaxa naar dit onbeschrijflijk mooie eco-paradijs. Dit Zuid-Amerikaanse land ligt tussen Nicaraqua, Panama en de Atlantische en Stille Oceaan. U kunt hier vulkanen beklimmen en sprookjesachtige nevelwouden bezoeken en trektochten maken door het tropische regenwoud. Echt een fantastisch land met zijn exotische flora en fauna. Bijzonder vond ik het dat wij getuigen mochten zijn van het leggen van de eieren van de grote schildpaden op het strand. En dan die kleine schildpadjes die precies wisten hoe zij hun weg naar de zee moesten afleggen. Intens genoot ik van de nachtwandeling onder leiding van een natuurgids waarbij wij de Gaudi-kikker, de Tarantula-spin, het gordeldier en tal van slapende vogels gingen spotten. Hilarisch was het toen de apen op onze boot sprongen tijdens de mangrove-boottocht en wij de kaaimannen en slangen van dichtbij konden zien. En uiteindelijk... zagen wij ook nog een toekan vlakbij de vulkaan. Ook geweldig was de wandeltocht door het nevelwoud en de canopy-tocht. We zagen slingerapen, luiaards, slangen, krokedillen en de gaudi-kikker. De Tico's oftewel Costa Ricanen zijn erg vriendelijk en gastvrij en vertellen vol passie en kennis over hun land. Interessant is het ook om een bananen- of koffieplantage te bezoeken. Of heerlijk te relaxen bij de warmwaterbronnen of aan het strand bij het Nationale park van Manuel San Antonio. Let hier wel op voor de wasbeertjes. Een aanrader is ook het wild waterraften en kayaken. Kortom belevenissen genoeg. Pura Vida Costa Rica.

DE PUURHEID, DE ONGEREPTE NATUUR EN DE GASTVRIJHEID VAN SURINAME

Als finalist van zelfstandig reisadviseur van Nederland 2014 mocht ik, Annemarie Wiering, Suriname bezoeken. Wat voelde ik me thuis in Suriname. Tijdens een wandeling door de Unesco-stad Paramaribo zag ik mooie koloniale huizen, de prachtige houten St. Petrus- en Pauluskathedraal, de palmentuin, het onafhankelijksplein, de onvergetelijke overdekte markt en Fort Zeelandia. Verrassend vond ik de warme gastvrijheid en de uitstekende culinaire keuken. Tip: ga eens lekker eten in een warung, dit is een Javaans eethuisje op Blauwgrond of het Chinese restaurant Chi Min of trakteer jezelf op heerlijk schaafijs. Een unieke belevenis vond ik het om door de bruisende hoofdstad Paramaribo naar Commewijne te fietsen. Het bezoek aan de plantage Peperpot intrigeerde mij. Ook de boottocht over de Suriname-rivier waarbij we bij zonsondergang dolfijnen zagen was een hoogtepunt. Spectaculair vond ik het toen we met een klein vliegtuigje over de brocolli-velden naar de jungle vlogen. Hier wonen de inheemsen, de Indianen. Met een korjaal gingen we de rivier op en zagen we de mooiste sula's, genoot ik van een natuurlijke spa en zwommen we bij idyllische rivierbaaitjes. Een met de natuur voelde ik me tijdens de junglewandeling in het primaire regenwoud. Het geluid van de ara's, de brulapen zit nog steeds op mijn netvlies. Zo puur en zo intens. Een bijzondere ervaring was het slapen in een hangmat aan de rivier in het Indiaanse dorp Palumeu. Back to basic. Ook de kennismaking met de Indiaanse stammen, hun gebruiken en muziek was voor mij een onvergetelijke ervaring! Suriname je hebt mij in mijn hart gesloten. Ik kom zeker terug. Wilt u informatie bel of mail mij gerust: tel 0228-324763 of annemarie.wiering@thetravelclub.nl.

Jamaica wat een prachtig Caribbisch eiland! Ya Mon.

Jamaica is een geweldige #huwelijksbestemming met zijn parelwitte stranden en kristalhelder zeewater en wuivende palmbomen en zijn adembenemende mystieke bergtoppen!! Wist je trouwens dat de muziek uit Jamaica, de reggae is toegevoegd aan de UNESCO-lijst voor immaterieel  werelderfgoed. Onder het genot van een locaal biertje, de Red Striper of een heerlijke cocktail of de beroemde blue mountain coffee kun je genieten van de mooiste zonsondergang. In 2017 bezocht ik dit geweldig land en maakte ik kennis met het land en zijn rastafari en maarons cultuur. De natuur is trouwens ook prachtig met meer dan 300 bloemendragende planten.

De persoonlijke tip van #reisannemarie is om eens een middagje naar het natuurparadijs #Ysfalls te gaan. Een andere tip is een bezoek aan Ricks café.

 

 

DE VERRASSENDE OOST-KAAP van ZUID AFRIKA

Van 4 tot 13 juni 2018 mocht ik (Annemarie Wiering) mee op studiereis naar Buffalo City. Het werd een hele bijzondere reis. Het begon al met het links besturen van de huurauto. Haha zeker de weg naar het paradijs (otewel Coffee Bay) met overstekende koeien, Afrikaanse scholieren langs beide kanten van de weg en de diepe kuilen in de weg heeft mijn rijkunsten aanzienljk verbeterd en staat voor altijd op mijn netvlies.Wat genoten we onderweg van de prachtige Afrikaanse hutjes, de kleurrijke mensen, de ruige oostkust en de prachtige natuur. We stopten bij het huis en de begraafplaats van Nelson Mandela in Qunu. We bezochten het Nelson Mandela Museum in Mthatha en kregen een privérondleiding. 

 

 

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding