Annemarie Wiering-Somers

Reisadviseur uit Hoogkarspel

0228-324763 / 06-18863716

ONTDEK DE OOSTKAAP VAN ZUID-AFRIKA MET REISANNEMARIE

Van 4 juni t/m 13 juni 2018 mocht ik (Annemarie Wiering-Somers)  mee op studiereis met Tenzing Travel naar # Buffalo City. Buffalo City ligt in Oostkaap van Zuid Afrika en is een gebied van ruige kusten en woeste bergen, maar heeft ook prachtige stranden.  Grappig detail is dat Buffalo City in 2000 werd opgericht. Hetzelfde jaartal dat ik, Annemarie Wiering-Somers mijn eigen mobiele reisbureau begon. De grootste rivierstad East Londen ligt aan de Buffalorivier en heeft een Engelse uitstraling en kenmerkt zich door een levendige surf- en strandsfeer.  Het heeft een kustlijst van 68 km met 14 prachtige stranden. Hier kun je ook walvissen en dolfijnen spotten! Het mooie vond ik dat je in deze regio strand kunt combineren met de geschiedenis en de cultuur van de Xhosa-stam. Wist je trouwens Nelson Mandela 's werelds bekendste Xhosa is. Als je hem hoort praten hoor je duidelijk de typische klik-geluiden in zijn spreektaal.

Op nog geen 20 km afstand van East London ligt het township Mdantsane en met zijn 250.000 inwoners is dit de grootste stad van de regio. Wij gaan hier in de avond eten. Erg bijzonder en ook wel spannend vond ik het  om in een plaatselijk barretje(shebeen) te eten, drinken en later te dansen met de locals van dit township. We voelden hier nog echt een vleugje van de bokssfeer, de sport waaraan East-London zijn nationale bekendheid heeft ontleend.

Op dag 1 kwamen we in Durban aan. Als hoofdbestuurder moest ik meteen de auto ophalen. Haha het was donker en er werd links gereden, dus dat was even wennen. Na de incheck in ons hotel Holiday Inn Express in Umhlanga ca. 20 minuten vanaf de luchthaven gingen we dineren in Little Havana in Durban. Echt heerlijk hebben we hier gegeten.

Dag 2 werd een onvergetelijke ervaring. Via de spectaculaire Sani-as per 4WD bereikten wij het koninkrijk # Lesotho. Grappig dat je dan ook echt een stempel in je paspoort krijgt! Ook op de weg terug moest je via de grenspost om weer een stempel in je paspoort te krijgen. We stopten bij de hoogste pub van Afrika en genoten van het adembenemende uitzicht! Heerlijk was ook de ligging van ons hotel pal aan de Sani Pas.

Dag 3 stond in het  teken van #Nelson Mandela. We stopten bij zijn huis en zijn begraafplaats en verdiepten ons in zijn leven in het Nelson Mandela museum in #Mthatha. Bijzonder was de stop dat we Xhosa scholieren op de foto gingen.

Dag 4 gingen we naar het idylische strand van Coffee Bay. Wat een parel van een bestemming was dit. De weg erheen was met gaten en veel scholieren en mensen op de weg, maar de eindbestemming Coffee Bay was paradijselijk!

Dag 5 zal nog lang in mijn gedachten blijven. Van Coffee Bay reden we naar Buffalo City. Daar aangekomen in ons hotel Blue Lagoon maakten we een heerlijke strandwandeling en genoten van de rust op het strand. Daarna hadden we een diner met de Zuid-Afrikaanse vertegenwoordigers van de toeristische plaatsen. Wat een bijzondere kennismaking.

Dag 6 kregen we een bustocht oor de streek. We lunchten in Reef Café aan het strand en gingen aan boord om walvissen te spotten. Het was ook het seizoen van de Sardine Run. Echter door de harde wind waren die al eerder vertrokken. Die namiddag gingen we eten in het het township Mdantsane. Het leek wel of we in een film terecht waren gekomen. Samen met de locals aten, dronken en dansten we.

Dag 7 brachten we een bezoek aan een lagere school in Duncan Village in het township Mdansane. Heel mooi om te zien dat ondanks de huisvesting in een container alle spullen en lesmaterialen erg keurig gerangschikt waren en de kinderen genoten van de lessen en hun teachers. 's Middags staken we de rivier over naar Qolorha cultural Village. Dit was een klein Xhosa dorpje op het platteland. We werden gastvrij ontvangen met muziek en dans en moesten o.a. een bos takken op ons hoofd dragen, meehelpen met koken en dansen. Ik deed enthousiast mee met de Afrikaanse rituelen en na afloop vroeg het stamhoofd of ik niet kon blijven. Haha zou ik toch Afrikaans bloed in mij hebben? Na deze bijzondere taferelen gingen we per huurauto naar het #Inkwenkwezi Private Game Reserve voor onze overnachting. Na een heerlijke Afrikaanse braai met Zuid-Afrikaanse wijn sliepen we heerlijk in onze prachtig ingerichte safaritent midden in het park! Wat genoot ik van de geluiden en de natuur en de luxe van onze accommodatie.

Dag 8 begon vroeg met een Morning Game drive door #Inkwenkezi Private Game. Fantastisch als je dan in de vroegte de leeuw zijn prooi ziet eten en al het wild bij de zonsopgang ziet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding