Ingrid Savelkouls

Reisadviseur uit Etten-Leur

076-8874991 / 06-52074808

Vliegschema;

19 april 2017

Amsterdam 10:55 uur – Madrid 13:35 uur

Madrid 15:40 uur – Santo Domingo 18:05 uur

1 mei 2017

Santo Domingo 21:25 uur – Madrid 11:40 uur

Madrid 15:00 uur – Amsterdam 17:30 uur 

 

Dag 1

Stap aan boord van de nieuwe dreamliner van Air Europa. De vlucht vertrek vanaf Schiphol via Madrid naar Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Na aankomst volgt er een transfer naar ons hotel in Santo Domingo voor de eerste 2 nachten op basis van logies ontbijt. 

 

Dag 2

Santo Domingo  Na het ontbijt gaan we de oudste stad van de nieuwe wereld ontdekken. Een lokale gids zal ons door de mooie oude stad begeleiden. We gaan naar een lokale markt en we gaan heerlijk Dominicaans eten. ( Citytour inclusief, eten en drinken op eigen kosten)

 

Dag 3, 155 km

Jarabacoa/ Achterland van Puerto Plata

Na het ontbijt maken we ons klaar voor de transfer van Santo Domingo via Jarabacoa naar het achterland van Puerto Plata. Een prachtig natuurgebied gelegen midden op het eiland. Bij Jarabacoa ligt namelijk ook de hoogste berg van de Dominicaanse Republiek de Pico Duarte. Het meeste bekijks trekken echter de watervallen van Jarabacoa. Bij de plaats komen drie rivieren samen, maar onderweg leggen ze eerst een spectaculaire afdaling door de bergen af, waarbij verschillende watervallen gevormd worden. De kleinste is de Salto de Baiguate, met een hoogte van 25 meter. In het bekken waar de waterval instort kunt u heerlijk zwemmen Aan het einde van de dag komen we aan bij Eco Lodge Tubagua waar we voor 2 nachten zullen verblijven op basis van half pension. We gaan de prachtige natuur bewonderen. Afbeeldingsresultaat voor TubaguaAfbeeldingsresultaat voor TubaguaAfbeeldingsresultaat voor Tubagua

 

 

 

Dag 4

Na een heerlijk ontbijt kunt u er voor kiezen om op eigen gelegenheid een mooie wandeling te gaan maken door de prachtige natuur. Optioneel bieden wij hier nog diverse excursies aan. Zie het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden.

 

 

Dag 5

Vandaag nemen we afscheid van dit prachtige gebied en vervolgen we onze reis naar Puerto Plata. Na ons back to nature avontuur verblijven we 3 nachten in het prachtige BlueBay Villas resort op basis van al inclusief. 3 dagen heerlijke luxe. 

 

Afbeeldingsresultaat voor blue bay villas puerto plataAfbeeldingsresultaat voor blue bay villas puerto plataAfbeeldingsresultaat voor blue bay villas puerto plata

 

 

 

 

Dag 6,

Vandaag nemen wij u mee naar deTeleferico Cable Car van Puerto Plata ( inclusief).  Deze kabelbaan brengt ons in 10 minuten naar de top van de heuvel Isabel de Torres waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad en de kustlijn van Puerto Plata. Op top maken we een wandeling door de Botanische tuinen.. U vindt hier ook een groot standbeeld van Christus. (vergelijkbaar met, maar kleiner dan zijn tegenhanger in Rio de Janeiro).

In de avond is er de mogelijkheid om mee uit te gaan. We gaan Bachata en Merenque dansen met de locals

Afbeeldingsresultaat voor teleferico puerto plata


Dag 7

Vandaag zijn er optioneel diverse mogelijkheden. Wil je Dominicaans leren koken ? Bij een locale familie zal de moeder van het huis samen met u een heerlijke Doninicaanse maaltijd gaan maken. Die u als lunch samen met de familie zal nuttigen.

Voor de avonturiers onder ons is er ook de mogelijkheid om via de watervallen van Damajagua naar beneden te glijden. Ondergedompeld in het prachtige landschap van de "Cordillera Central". De "Salto de la Damajagua" en haar 27 lagunes maken deel uit van een beschermd natuurgebied. Dit natuurlijke monument Damajagua Rivier bestaat uit 27 meren van verschillende grootte. Samen met 2 gidsen gaat u het avontuur aan (met vesten en helmen).  Gaat u er voor 12 ? Of alle 27 ?

 

Ook deze avond is er de mogelijheid om te gaan dansen op locale plaatsen.

Afbeeldingsresultaat voor damajaqua cascades (27 waterfalls)

 

 
 

Dag 8, 210 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Samana. Via een tussenstop op een mooi strand rijden we door naar dit prachtige schiereiland.Het altijd groene schiereiland Samana ligt in het Noordoosten van de Dominicaanse Republiek en is met zijn tropische heuvels, beschutte baaien, ongerept natuurschoon en lange verlaten palmenstranden zeker het mooiste plekje op het eiland. Lang bleef het schiereiland onbewoond, het was pas in de tweede helft van de 18e eeuw toen de nederzetting Santa Barbara de Samana door Spaanse kolonisten werd gesticht. De mooiste regio van de Dominicaanse Republiek. Laat u verrassen door de prachtige natuur en mooiste stranden. We verblijven de komende 3 nachten nabij de plaats Santa Barbara in het adembenemend Las Ballenas Escondidas eco resort , een door ons ondekt klein paradijs. Alleen insiders vinden de weg naar de ingang van een van de meest paradijselijke lodges. Ingebed in de heuvels, omringd door een park van 8000 aan weelderige tropische vegetatie. Aan uw voeten, een wild en ongerept privéstrand ...... de onmetelijkheid van de diepblauwe zee tot in het oneindige .... Hier stopt de tijd. 
Ontbijt op het terras met een uitzicht waar u stil van wordt. Onder het genot van een drankje in de infinity pool staren naar de oceaan ..... Going down naar het strand ...... Zwemmen en zonnebaden ..... genieten van heerlijke gerechten bereid door de kok Illera.

 

 Afbeeldingsresultaat voor las ballenas escondidasAfbeeldingsresultaat voor las ballenas escondidasAfbeeldingsresultaat voor las ballenas escondidas

 

Dag 9

Neem vandaag je zwembroek, bikini en snorkel spullen mee. Vandaag gaan we naar een van de mooiste stranden van de Dominicaanse Republiek. At the end of the road Playa Las Galeras. Een prachtig, rustig strand waar weinig mensen te vinden zijn. Dit strand is tot 1 van de mooiste stranden ter wereld uitgeroepen.

 

Afbeeldingsresultaat voor strand las galeras

 

Dag 10

Als we het heerlijke ontbijt hebben genuttigd maken we ons op voor een boottocht naar Los Haitises National Park. Vanaf het privestrand van ons verblijf vertrekken we naar dit prachtige natuurgebied gelegen aan de overkant van de baai en gaan we genieten van al het moois dat dit prachtige natuurgebied ons te bieden heeft. Ook zullen we een stop maken op Cayo Levantado, een paradijselijk eiland waar ons een heerlijke lunch wacht ( inclusief) 

 

Dag 11, 48 km

Vandaag laten we het centrale gedeelte van Samana achter ons en rijden we door naar Las Terrenas, een van de bekende badplaatsen op dit schiereiland. We verblijven in Las Ballenas Bungalow park op basis van logies ontbijt. Deze laatste dagen kunt u genieten van het prachtige strand van Las Terrenas, Heerlijk wandelen naar dorp waar vollop leven is met leuke restaurants,winkels en een bruisend uitgaansleven.

Afbeeldingsresultaat voor costa las ballenasAfbeeldingsresultaat voor las terrenasAfbeeldingsresultaat voor las terrenas

 

Dag 12

Vandaag gaan we paardrijden! Een avontuurlijke rit door de bergen. Hier bevindt zich de waterval van El Limon waar u, als u wilt, heerlijk kunt zwemmen. Het is ook mogelijk om naar boven te wandelen. Een redelijke conditie is handig hiervoor. Na terugkomst in het dal staat er een typische Dominicaanse lunch op ons te wachten. ( inclusief)

 

 

Afbeeldingsresultaat voor salto el limon

 

 

Dag 13, 225 km

Helaas….alweer het einde van deze prachtige reis. Vandaag staat de terugreis op het programma. Vanuit Las Terrenas rijden na het ontbijt  225 km terug naar Santo Domingo waar de terugvlucht naar Schiphol op ons wacht.

 

Ter plaatse kunnen er wijzigingen plaatsvinden.

Voor dansliefhebbers kunnen wij op meerdere plaatsen dansmogelijkheden bieden. 

 
 Deze reis is samen gesteld op onze eigen reiservaring naar de Dominicaanse Republiek en in samenwerking met Air Europa en Dominican Republic Tourist Office Benelux.
 
 
 

                    

 
 
Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding