Addy van Doorn

Reisadviseur uit Grave

06-44780760 / 0486-475547

Sri Lanka

Oktober 2010 heb ik met Holland International een studiereis gemaakt naar Sri Lanka. Na een lange vlucht worden we vrolijk onthaald met muziek en bloemen een goed begin van een prachtige reis.
We hebben een rondreis gemaakt, daar mag natuurlijk de Nederlandse VOC vestingsstad Galle niet aan ontbreken. De weg er heen is op zich al zeer indrukwekkend, want het is nog duidelijk zichtbaar dat dit gebied zwaar getroffen is door de Tzunami, als gedenkteken is er een grote Boeddha geplaatst. Ook in Galle zijn de Tzunami sporen duidelijk zichtbaar. In Galle zijn er nog voldoende Nederlandse namen en straten te vinden. Onze eerste nacht verbleven we in Beruwala. Van hieruit gingen we de binnenlanden in het olifantenweeshuis Pinnawela. Een héél bijzondere ervaring, nog nooit was ik zo dicht bij een olifant. Helaas gingen de olifanten die dag niet in bad, de rivier was te wild door de regenval, maar we hebben ze uitvoerig kunnen bewonderen. Bij aankomst in Kandy hebben we een Culturele dansvoorstelling bijgewoond, met prachtige indrukwekkende kostuums. Vanuit Kandy hebben we een Theefabriek en een specerijentuin bezocht. Mijn mooiste herinnering aan Sri Lanka is de Sigiriya Rots (leeuwenrots). De klim naar boven was niet makkelijk, maar eenmaal boven was dit de klim dubbel en dwars waard. Wat een uitzicht! ADEMBENEMEND!
In Kandy hebben we ook de Dambula Rock tempel bezocht, maar de Tempel van de Tand is natuurlijk het indrukwekkenst, waar veel rituelen uitgevoerd worden, zoals bijvoorbeeld het bloemenoffer. Vanuit het binnenland zijn we weer richting zee gegaan naar Negombo, van hieruit is het maar een klein stukje naar het vliegveld bij Colombo. Onze reis was hier ten einde.

Sri Lanka is mijn eerste aziatische land, maar het heeft op mij een diepe indruk gemaakt. De mensen zijn zo vriendelijk. Alle mensen jong en oud lachen, zijn gelukkig en PUUR! dat is mijn indruk.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding