Addy van Doorn

Reisadviseur uit Grave

06-44780760 / 0486-475547

Mexico

Bij het land Mexico had ik hoge verwachtingen: een stralende blauwe hemel, turkoois gekleurde zee, een fijn wit strand met grote palmen en een gekleurd en levendige bevolking, met een cultuur die eeuwen oud is!

Mijn verwachtingen werden meer dan waar gemaakt. Wat een prachtig land! De lucht zo blauw met hier en daar een wolkje, de kleuren van de zee ongelofelijk blauw, wat bestaan er veel kleuren blauw. Daaronder dan de witte stranden; adembenemend. Tezamen met de 3000 jaar oude Mayacultuur is het een onvergetelijke ervaring geworden.

Ons doel was het verkennen van Yucatan MexicoWe verbleven als in eerst Cancun, waar we even konden bijkomen van de reis. Maar waar ook natuurlijk meteen weer gewerkt werd.  We hebben ook hier veel gezien en hebben op eigen gelegenheid accommodaties bezocht. Voor ieder wat wils! 
We begonnen aan de rondreis “Yucatan Highlights”. Naast prachtige stranden en een overheerlijke zon is hier ook nog eens een 3000 jaar oude Mayacultuur te vinden, waarvan de archeologische opgravingen Chichén Itzá en Uxmal het bekendst zijn én zeer zeker een bezoek waard zijn. De rondreis is uitstekend te combineren met strand, want de rondreis duurt 3- of 4-dagen, zodat u niets van hoeft te missen! De wegen zijn hier zeer goed berijdbaar. De rondreis bracht ons langs o.a.  Valladolid (stadshuis), Izamal (klooster), Mérida (straatmuziek en dans), Uxmal (Maya overblijfselen), Chichén Itzá (nog meer Maya tempels) en Tulum prachtig gelegen aan zee.

Om daarna nog in Playa del Carmen te verblijven. Hier hebben we wederom verschillende accommodaties bezocht in allerlei prijsklassen. Voor ieder is wat wils in Mexico!

Als verrassing van Neckermann mochten we allemaal met dolfijnen zwemmen, dat is op zich  geweldig. De kers op het toetje. Wat een fantastische reis. 

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding