Addy van Doorn

Reisadviseur uit Grave

06-44780760 / 0486-475547

Jamaica is een bestemming die werkt op je emotie en gevoel.
Jamaica staat voor heerlijk eten en genieten.
Jamaica is de intens groene tropische natuur en ecotoerisme.
Jamaica is muziek, reggae, dans, sfeer en gezelligheid.
Jamaica is het eiland van de atletiek, cricket, sport en de Reggae Boyz (nationale voetbalteam).
Jamaica geeft u als gast veel respect.
Natuurlijk heeft Jamaica ook idyllische baaien, eindeloze stranden, fantastische accommodaties, vele watersporten en interessante excursies voor iedereen.

Maar weet u, ons Jamaica is gewoon....... heerlijk anders! "Come to Jamaica and feel all right"!!!

Ik was één van de gelukkigen die mee mocht met de studiereis van het Jamaicaans verkeersbureau. Op 6 november 2014 begon deze geweldige ervaring:

We komen gesloopt aan, na een lange reis met een tussenstop op de Domicaanse Republiek. Na een goede nachtrust in het Riu Ocho Rois hotel ben je gelukkig al gauw bijgetankt en gaat het genieten al meteen van start. Heerlijke temperatuur, de blauwe azuur blauwe zee, die uit zoveel kleuren blauw bestaat en het heerlijke eten.
We bezoeken de eerste dag 4 accommodaties om een indruk te krijgen, in de variatie van aanbieders. Het hoogtepunt van de dag was Hermosa cove, de architectuur, de aankleding, de kleine details, de geweldige baai aan zee, een echte aanrader.
Als activiteit bezoeken we de Dunn River Falls, we gaan de 180 meter hoge waterval beklimmen, een spectaculaire onderneming.
De tweede dag vertrekken we naar Port Antonia; al gauw wordt het landschap nog groener en nog intenser, de natuur is prachtig en hier mogen we een stukje van de Blue mountains proeven. Ook hier bezoeken we accommodaties en daar is Mockingbird Hill de favoriet. Als toetje bezoeken we de Blue Lagoon en Frenchman's cove. Prachtige blauwe baaien, waar menig film shoot is opgenomen.
Als uitsmijter van de dag bezoeken we nog een plaatselijke markt; craftmarket. Erg leuk om mee te maken: "looky looky Lady", maar niet opdringerig.
De volgende dag verlaten we Ocho Rois en vertrekken naar Montego Bay. Bezoeken wederom twee accommodaties, waarvan Royalton Resort White Sands er met zijn luxe en uitgebreide faciliteiten bovenuit springt op deze dag. Als activiteit bezoeken we Green Grotto caves; een ondergronds gangenstelsel wat gebruikt is in de slavernij om te ontsnappen; een indrukwekkende tour om door de gangen te lopen wetende wat er af gespeeld heeft. Nog een extraatje voor ons deze dag: we gaan raften op de rivier: Martha Brae met een bamboe vlot worden we vervoerd over de rivier. De prachtige natuur wordt aan je getoond, met mooie verhalen van je Kapitein. Heerlijk rustig, achterover leunen en genieten!
Uiteindelijk vertrekken we naar ons logeeradres voor twee nachten: Riu palace Jamaica. Een zo goed als nieuwe accommodatie, modern en luxe ingericht.
De volgende dag bezoeken we drie toppers van accommodaties; luxe – weelde – groot en kleine verschillen, tot een wereld van verschil.
We verlaten Montego Bay en gaan naar het zuiden van het eiland. We bezoeken het Mausoleum van Peter Tosh, een muzikant die verantwoordelijk is voor de bekendheid van Bob Marley. We komen aan bij Treasure beach, als je hier verblijft, kun je de dolfijnen tijdens je ontbijt voorbij zien zwemmen. De meest geweldige accommodatie – een echte parel; Jakes. We kijken onze ogen uit. De kamers hebben een deur aan het voeteneind van het bed, als deze openmaakt kijk je zo naar de zee. Wat een prachtige ervaring, om zo wakker te worden! Met moeite kunnen we ons los weken, maar de volgende excursie staat gepland. Black River boat trip; we gaan op krokodillen jacht! Met een boot gaan we de black river op en allerlei vogels – planten en krokodillen komen aan je voorbij. De kapitein kan het allemaal heel mooi vertellen, een geweldige tocht!

Na deze lange dag, checken we in bij Couples Negril, een prachtige locatie, mooie gelegen aan het strand, met een heerlijke a la carte restaurant buiten. De volgende dag bezoeken de laatste drie accommodaties, die van écht kleinschalig, naar groter en grootst gaat. De middag is vrij om te besteden, en dan komt dan eindelijk het moment dat we de zee in kunnen – genieten van de zon en heerlijk even niets!
Aan het eind van de middag vertrekken we nog naar Rick's café voor een adembenemende zonsondergang en een spektakel van daredevils springers die van de hoge rotsen af durven te springen.
Onze reis zit erop; we hebben Jamaica gezien – geproefd – beleefd.
Niemand wil weg, Jamaica heeft ons betoverd!
Tot ziens, dat hoop ik écht....................
Yeah Mann

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding