Addy van Doorn

Reisadviseur uit Grave

06-44780760 / 0486-475547

Italië Venetië

Venetië was meer dan duizend jaar een onafhankelijke stadstaat, tot de verovering door Napoleon aan het einde van de 18e eeuw. De stad barst van de cultuur en er veel te doen en te beleven. Venetië wordt door veel verliefde stellen geromantiseerd en is mede daardoor een populaire bestemming.

De stad met al zijn kanalen en schitterende architectuur nodigt uit om door iedereeen ontdekt te worden. Wat is er dan ook romantischer dan je te laten rondvaren door een gondelier? Je dwaalt rond in deze uiterst interessante Italiaanse stad en ontdek ook andere charmes van Venetië. Het bekende Sint Marcoplein, de Rialtobrug en het Dogenpaleis. Laat je vervoeren over de Canal Grande, maar bezoek ook eens wijken waar weinig of geen toeristen komen. Elke buurt van Venetië heeft een eigen karakter. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de stad is gebouwd op 117 eilanden, die door meer dan 400 bruggen en zo'n 160 kanalen met elkaar zijn verbonden.

Hou er rekening mee dat in het centrum van Venetië geen auto's kunnen komen. Het volledige vervoer verloopt over het water. Venetië is onder andere ook bekend van het oudste carnaval van Europa. Jarenlang was dit feest verboden, maar sinds de jaren 80 van de vorige eeuw staat Venetië elk jaar in februari weer 12 dagen lang op zijn kop. Een masker is daarbij verplicht.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding