Addy van Doorn

Reisadviseur uit Grave

06-44780760 / 0486-475547

Italië Sicilië

Samen met andere collega's van The Travel club hebben we in oktober 2010 een studiereis naar Sicilië gemaakt. Het weer werkt jammer genoeg niet mee, de temperatuur was heerlijk alleen viel er wel veel regen.

Vanaf de vlieghaven Catania worden we naar Tenuta Cavalleria in Castiglione Di Sicilië gebracht. Castiglione Di Sicilia is een mooi en rustig dorpje gelegen tussen de heuvels tennoordoosten van de Etna op een hoogte van 621 m. Castiglione is bekend om zijn middeleeuws kasteel en de Cuba Bizantina (een byzantijnse kerk uit de 6de eeuw). Het dorp is een ideaal uitgangspunt voor het ontdekken van één van de mooiste regio's op Sicilië, met de vulkaan de Etna en het beroemde stadje Taormina. Op Tenuta Cavalleria werden we ontvangen door de familie Di Bella. De volgende dag vertrokken wij naar Siracusa wat na Athene de belangrijkste stad van de Grieks sprekende wereld van de 7de tot 3de eeuw voor Christus was. Met het oudste

schiereiland Ortigia met zijn schitterende "Duomo". Wij hebben een bezoek gebracht aan Neapolis een wijk met tempels en Griekse Theaters uit de 3de eeuw. De volgende dag wordt een culinaire dag met als start om 9:00 uur een smaakvol Siciliaans ontbijt met daarbij een echte originele cappuccino. Na afloop van het ontbijt vertrekken we naar Taormina een prachtig Italiaanse stad. De hotspot van Sicilië. Het wordt ondertussen bijna té toeristisch, maar toch moet je er heen als je op het eiland bent. Het is een pittoresk, bloemrijk stadje dat werkelijk spectaculair gelegen is en dito vergezichten biedt. Vooral vanaf de Piazzale S. Domenico, de Via Roma, de Via Bagnoli Croci en en het Teatro Greco, het Griekse theater. Vanaf al deze plekken zie je de Middelandse Zee,de prachtige kust en de majestueuze Etna met mooie witte sneeuwkraag, vaak met witte rookpluim. Beneden vind je trouwens enkele aardige, maar veelal drukke stranden; bereikbaar met een snelle eitjes-kabelbaan die elke 10 minuten vertrekt. Voor de sportievelingen onder ons loopt er ook een pad vanaf Taormina naar het strand beneden. Heen is leuk, maar terug... Om een uur of 17.00 liggen de schorten voor ons klaar om samen met Mamma Maria de keuken in te duiken om aldaar de fijne kneepjes van de Siciliaanse keuken te leren en deze dan ook bij het vallen van de avond te nuttigen. De volgende dag is weer vroeg op voor vertrek.

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding