Addy van Doorn

Reisadviseur uit Grave

06-44780760 / 0486-475547

Herfstvakantie 2011, samen met mijn eigen gezin terug naar Cyprus Paphos geweest.

Dat was een hele tijd geleden, dat we Paphos bezocht hadden, dat was nog in de tijd dat we zonder kinderen waren. Samen met de kinderen zijn we al eerder aan de oostkant van Cyprus geweest: Protares. Dus werd het weer eens tijd, voor de westkant: Paphos.
Het weerzien met Paphos was verrassend, de ontwikkelingen hebben hier niet stil gestaan.
Kato Pafos is het toeristische deel van Paphos dat aan de kust ligt, voor velen wordt dit als sfeervol gezien en dat is iets wat je bij andere plaatsen soms kunt missen. De populariteit van Paphos ligt hem in het feit dat het alles vrij authentiek en niet te groot is. Vooral het gebied rondom de haven is erg gezellig, zeker 's avonds is het hier heel leuk vertoeven.

Paphos heeft een groot gebied met opgravingen, aan de westzijde van de vissershaven van Kato Paphos. Een wandeling door deze archeologische vindplaats is echt de moeite waard. Vanuit deze plek heb je ook een prachtig uitzicht op Neo Paphos, het huidige Paphos.

Wij hebben in ieder geval weer heerlijk gezwommen bij de geboorteplaats van Aphrodite, want zelfs in Oktober heeft het zeewater nog een heerlijke temperatuur. Heerlijk gewandeld door de haven van Paphos, met zijn keur aan winkels en natuurlijk het fort bezocht. Met de gehuurde auto gingen we het Troodesgebergte in en kwamen uiteindelijk uit bij het Kykkosklooster. Een prachtig gerenoveerd klooster, waar de prachtige verhalen van de bijbel in mozaik worden weergegeven.

Kortom weer een heerlijke vakantie!

Facebook
The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding