Nieuws

Polen: gastvrij, verassend en in het hart van Europa

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Polen: gastvrij, verassend en in het hart van Europa

Polen is de perfecte bestemming voor een weekendje weg, een autorondreis of een rustige strandvakantie. Van indrukwekkende natuurschoonheid tot rijke geschiedenis en overheerlijk eten. Waar je ook voor kiest je bent verzekerd van een fantastische vakantie met z'n tweeën of met het hele gezin! Lees verder en je begrijpt waarom Polen nummer één op jouw reiswensenlijst zou moeten zijn.

Polen

Verassende stedentrips

Kraków, Warschau, Gdansk, Wroclaw en Poznan hebben directe vliegverbindingen vanuit Nederland en zien elk jaar een groeiend aantal bezoekers dankzij hun rijke culturele programma, unieke trekpleisters en talloze attracties. Maar ook de kleinere steden of dorpen, soms ver gelegen van de hoofdwegen, zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Polen

Actief op pad

Polen heeft een imposante selectie aan buitengewone landschappen die elke reiziger graag zou willen ontdekken. Denk aan ongelooflijk mooie bergen, meer dan 500 kilometer gouden kustlijn, bossen die bijna een derde van het land beslaan, ongeveer 10.000 meren en een mini-safariwoestijn. De meest waardevolle natuurgebieden van Polen zijn beschermd en gelegen in 23 nationale parken met een totale oppervlakte van 300,000 hectare. In Polen vinden bergwandelaars een groot netwerk aan gemarkeerde wandelpaden waaronder enkele delen van de trans-Europese routes. Als je op de fiets van het platteland wilt genieten, zijn er tal van fietsroutes in elke regio. En ook kajakkers komen aan hun trekken door het dichte netwerk van waterwegen en peddelvriendelijke meren.

Polen

Pracht en praal van kastelen en paleizen

In Polen ontdek je de rijke en zeer boeiende geschiedenis van het land door middel van de talloze kastelen en paleizen. Van de middeleeuwse forten zijn slechts nog ruïnes over, maar zijn daarom niet minder indrukwekkend. De ketens van vestingwerken, de kastelen van de Teutoonse Ridders, de herbouwde kastelen voor buitenhuizen van rijke families, de forten en burchten in de nieuwe stijl, de koninklijke kastelen, de herenhuizen van aristocratische families gebouwd aan het einde van de Renaissance en tot slot de weelderige paleizen zijn stuk voor stuk indrukwekkend om te zien.

Polen

UNESCO Werelderfgoed

Polen is een land met een 1000 jaar oude geschiedenis, rijke tradities en cultureel erfgoed. De erfenis van vervlogen eeuwen die monumenten van architectuur, historische aandenkens en meesterwerken van kunst omvat, wordt perfect gecombineerd met de rijkdom van de Poolse natuur en haar originele landschappen. Iedereen die zijn kennis van de geschiedenis of architectuur wil verdiepen of bijzondere natuurplekken wil bezoeken, moet naar dit bijzondere land reizen. In Polen vind je maar liefst zeventien UNESCO werelderfgoedlocaties. 
Polen

Polen

Neem voor meer informatie contact op met uw persoonlijke reisadviseur. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding