Nieuws
Proef de smaken van de Saoedische keuken
Proef de smaken van de Saoedische keuken
De traditionele keuken van Saudi-Arabië staat in het teken van geurige kruiden en de meest verse lokale ingrediënten die zijn geïnspireerd op het handelserfgoed van het land. Dineer op het strand, in de buitenlucht en proef traditionele gerechten met de lekkerste dadels en probeer de typische Saoedische koffie. Vergeet ook niet op zoek te gaan naar regionale gerechten uit het hele Midden-Oosten. Lees verder voor de lekkerste gerechten tijdens het ontbijt, de lunch en het diner!
Lokaal ontbijt
Start je dag met een traditioneel Saoedisch ontbijt. Kies voor een klassiek en eenvoudig beleg zoals flatbread met dadeljam of probeer de hartige shakshuka. Dit ontbijtgerecht is gemaakt van gepocheerde eieren gekookt met tomaten-uiensaus en wordt geserveerd in één pan. Ga je liever voor zoet? Ga dan voor de banaan masoub dat vergelijkbaar is met bananenbrood.
Lunchen in Saudi-Arabië
In het Midden-Oosten is de lunch de hoofdmaaltijd van de dag. De koude, vloeibare yoghurt genaamd laban wordt traditioneel geserveerd tijdens de lunch in Saudi-Arabië. Naast het drinken van laban is de lunch het ideale moment om enkele van de populairste voorgerechten van het land te proberen. Zoals het nationale gerecht kabsa, een rijstgerecht met kip, amandelen en rozijnen.
Traditioneel dineren
Sluit de dag af met deze twee traditionele Saoedische gerechten: harees en thareed. Beiden gerechten worden gemaakt met lamsvlees en thareed wordt geserveerd op een dun stuk brood.
Zoet, zoeter, zoetst
Ook in Saudi-Arabië vind je de lekkerste desserts. Het land heeft een grote verscheidenheid aan traditionele zoetigheden van gebak tot aan karnemelkkoekjes. Proef het populaire gebak Umm Ali dat is gevuld met honing, noten en kaneel of het gevulde boterkoekje Ma’amoul met pistaschenoten, walnoten, amandelen en dadels.
Voor de koffieliefhebbers
Arabische koffie, oftewel qahwa, wordt vaak gemaakt van aranbicabonen. Hoewel Arabische koffie vaak wordt vergeleken met Turkse koffie, staat qahwa minder bekend om zijn dikte en rijke smaak vanwege het gebruik van kruiden en de manier waarop het wordt geserveerd namelijk in een dallah. Deze koffiepot wordt gebruikt om een kleine hoeveelheid koffie te serveren waarbij net de bodem van de koffiekop wordt bedekt. Bij de koffie wordt vaak iets zoets geserveerd.
Neem voor meer informatie contact op met uw persoonlijke reisadviseur. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland.