Nieuws

Bezoek de iconische musea van Abu Dhabi

  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1
  • pic 1

Bezoek de iconische musea van Abu Dhabi

Een bezoek aan Abu Dhabi zit vol met cultureel erfgoed. Het Saadiyat Cultural District is het culturele hart van Abu Dhabi dat cultuur en rust samenbrengt. Hier vind je onder andere het unieke Louvre Abu Dhabi dat dankzij het verbluffende architectonische ontwerp opvalt. Daarnaast openen er in de toekomst een aantal andere prachtige musea hun deuren. Hieronder licht ik vier bijzondere musea uit die je binnenkort kunt bezoeken.

Abu Dhabi

Natural History Museum

Het Natural History Museum Abu Dhabi zal enkele van de meest zeldzaamste natuurhistorische exemplaren tonen die ooit op aarde zijn gevonden. Met behulp van meeslepende tentoonstellingen en galerijen word je meegenomen op een inspirerende reis terug naar het begin van het universum. Hier kom je meer te weten over de evolutie, de vorming van de aarde en de geschiedenis van het leven op onze planeet. Een hoogtepunt van de collectie van het nieuwe museum zal het wereldberoemde skelet van 'Stan', de Tyrannosaurus rex zijn. 

Abu Dhabi

Zayed National Museum

Zayed National Museum is het nationale museum van de Verenigde Arabische Emiraten. Gelegen in het hart van het culturele district Saadiyat Island in Abu Dhabi toont het de rijke geschiedenis, cultuur en verhalen van de VAE en van de grondlegger van het land: Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan.

Abu Dhabi

Guggenheim

Gelegen in het hart van het culturele district Saadiyat zal het toekomstige Guggenheim Abu Dhabi-museum een brede kijk op de wereldwijde geschiedenis van moderne en hedendaagse kunst bieden. Het museum presenteert een wereldwijde collectie met een specifieke focus op West-Azië, Noord-Afrika en Zuid-Azië. Guggenheim Abu Dhabi toont de visie van het emiraat als culturele leider in de regio.

Abu Dhabi

teamLab Phenomena

teamLab Phenomena Abu Dhabi wordt een meeslepende en ervaringsgerichte reis op het vlak van kunst en technologie. Het museum wordt een inspirerende ruimte die nieuwsgierigheid, verbeeldingskracht en creativiteit aanwakkert bij alle bezoekers. Het speciaal gebouwde teamLab Phenomena Abu Dhabi-gebouw van 17.000 m² zal worden ingericht met ongeëvenaarde installaties die uniek zullen zijn voor Abu Dhabi.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Neem voor meer informatie contact op met uw persoonlijke reisadviseur. Let op: dit is slechts een selectie van ons totale reisaanbod. The Travel Club biedt het grootste aanbod aan reizen en werkt samen met organisaties in binnen- en buitenland. 

The Travel Club gebruikt cookies op haar website. Meer weten? - Sluit deze melding